Półeczka niestandardowa pod głośniki 25cm

04 Kwi 2014, 15:41

Witam.
Mam problem, mianowicie jakiś czas temu dokonałem zakupu Opla Tigry, i odkąd go kupiłem, widnieje w niej półeczka niestandardowa zamiast orginalnej z tyłu. Widać że półeczka robiona ręcznie. Oczywiście, półeczka była pusta, głośniki z niej były wyjęte przed moim zakupem. I tu właśnie moje pytanie, jako iż jestem zielony w te klocki. Po pierwsze, jak mierzyłem linijką, mi wychodzi że otwór ma ze 24cm a nie 25 (?). Po drugie, puste otwory zaczęły mi troche przeszkadzać, więc pisze do Was z zamiarem zakupu nowych dwóch głośniczków. Więc moje pytanie brzmi, jakie? Czy znajde jakieś 2 głośniki, mieszcząc się do 100 zł ? Polecicie coś? I czy osłony (takie krateczki) są potrzebne? Gdzie takie też kupić? I czy całość jest jakoś specjalnie ciężka w montażu? Jak to w ogóle wygląda z mocowaniem głośników i tych osłonek? Oczywiście, przesyłam Wam również zdjęcie owej półeczki, bo nie wiem czy każdy głośnik do nich wejdzie. Proszę o szybką odpowiedź :)

Zdjęcie
michu43
Obserwowany

Prawo jazdy: 23 04 1994
Auto: Opel Tigra
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
    Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...