Polepszenie dźwięku w R4 2.0 - coś na styl Mercedesa A45 AMG

26 Mar 2016, 15:12

Witam
Jestem w sumie w tych sprawach zielony ale wydaje mi się że mój temat może też pomóc innym którzy chcą poprawić brzmienie swojego autka. Chodzi mi o to żeby samochód z motorem benzynowym 2.0 R4 brzmiał tak

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

. Chodzi o to jak uzyskać w aucie coś takiego by brzmiał nie za głośno lecz rasowo żadnego basu tutaj uzyskać nie chce bo w Mercu czegoś takiego nie ma. Poza tym miłe dla ucha jest te strzelanie. Jak najdalej chce się oddalić od wiejskiej potrzeby skierowania na siebie uwagę wydechem który słychać w remizie 3 wioski dalej (nie obrażając nikogo). Taki subtelny lecz bardzo rasowy dźwięk jak z niewinnego hothatcha typu Renault Clio Sport albo VW Golf R32

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Szerszen29
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 03 2016
Auto: Nie mam

28 Mar 2016, 12:05

Wkleiłeś linki z custom-owymi wydechami... na tą chwilę nie jest to super droga przeróbka i jest sporo firm w PL które się tym zajmują.
Często wystarczy wymienić tylną część wydechu (cat-back). Koszt przy dwóch tłumikach to około 2,5k i to nawet może ze sterowaniem z pilota natężeniem dźwięku czyli z przepustnicami. :ok:
Można też powalczyć całościowo do "portek" ale koszt wzrasta o 1k (około) no i można mod zrobić z kolektorami wydechowymi ale to już około 5,5k-6k.

Tylko z modami idącymi od tyłu do przodu w połowie auta :D trzeba uważać bo łatwo popsuć charakterystykę silnika szczególnie przy silnikach n/a (bez turbo).
Oczywiście obiegowa jest opinia że wydech daje pałera ale bez profi roboty zabiera pałera. :evil:
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Załamanie pogody za kierownicą
    Z powodu zmiany klimatu może wzrastać częstotliwość występowania ekstremalnych zjawisk pogodowych. Gwałtowne burze, ulewy czy grad – takie warunki na drodze są zagrożeniem dla kierowcy i wiążą się z koniecznością sprawnego ...