Polo 2007 1.4 TDI - Nie działa wentylator nawiewu

27 Gru 2011, 13:37

Trzy dni temu jak odpaliłem auto to wyświetlacz climatronic zaczął migać około 10 razy i później świcił już normalnie. Od tego czasu nie działa wentylator nawiewu na ręcznym czy automacie. Przy każdym uruchomieniu auta climatronic miga. Podpiąłem sie vcds do kompa i wszedłem w 08 Auto hvac. Jest tam błąd który po wyczyszczeniu pojawia się ponownie: 01273 Fresh Air Blower V2. Bezpieczniki zostały sprawdzone. Czy ktoś z Was miał kiedyś podobny problem i wie za co się zabrać w pierwszej kolejności. Niby sam wentylator ale auto jest dość młode i wątpie w to. Mam możliwość wejścia w bloki pomiarowe w vcds w auto hvac ale co z tego jak nie wiem w jakim bloku co dana wartość oznacza i czy jest w poprawnym zakresie. Za podpowiedzi z góry dziękuję
Automobile
Nowicjusz

Miejscowość: Bydgoszcz

29 Gru 2011, 23:15

Twoje usterki nie są raczej związane z silnikiem a z serwomotorami od klap, czesto takie usterki chwilowe lub stałe występują w grupie VW. Na poczatek zabierz się do pomiarów napięcia w kostce dochodzącej do silniczka, powinno być niezależnie od ustawionych obrotów około 12V, jesli multimetr pokazuje takie napiecie to podłącz tam żarówkę, najlepiej W5W powinna zaswiecić :idea:

A bezpieczniki w jakich miejscach sprawdzałeś?? czym?? wszystkie czy tylko kilka ??
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet

29 Gru 2011, 23:16

Jeśli posiadasz jeszcze KTSa to moge Ci podpowiedzieć jak to sprawdzić :D
robbydzia
Aktywny
Awatar użytkownika

Auto: citroen, chevrolet
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Polski Fiat 518 L Ardita z 1933 roku
    Samochód wyprodukowany w Warszawie na podstawie rozszerzonej licencji Fiata na model 518. Duże 7-osobowe nadwozie oraz silnik o mocy 55 koni. W tamtych czasach była to bardzo nowoczesna limuzyna z hydraulicznymi dwuobwodowymi ...