POLO 4/GOLF 4/Audi A3

04 Lis 2011, 07:55

Jest kolo dwumasowe w 1.9 sdi a i co sadzicie o silniku 1.4
labtec123
Początkujący

Auto: brak

04 Lis 2011, 08:28

O ten dwumas to pytanie czy stwierdzenie? Bo w Polo w 1,9 SDI faktycznie byl montowany od ktoregoa tam roku, to samo Golf, ale np w Octavii chyba nie bylo. Dwumas w SDI nie jest zadnym problemem, wytrzyma bardzo dlugo, bo silniczek ma slaby moment obrotowy, a jak juz padnie to mozesz go zwyklym kolem zamachowym zastapic bez problemu.

A 1.4 jest troche slaby jak chodzi o Golfa, ja bym wlasnie 1,6 wybral, bo dla w miare lekkiego autka 100KM to akurat jest do w miare komfortowego wyprzedzania. Moze nie akurat, bo to dalej jest motor, ktory osiagami nie powala, ale juz daje rade ze tak powiem.
Czimi
Stały forumowicz

Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: W210 220 CDI

04 Lis 2011, 13:53

To z dwumasem było pytanie;d dzięki za odp.

Jest Sens brać Golfa SDI?
labtec123
Początkujący

04 Lis 2011, 14:12

jeżeli liczysz się z bardzo mizernymi osiągami to tak :) Wez to pod uwagę że ten silnik to wykręci ci kolosalne przebiegi a przy tym mało pali
W moich żyłach etylina,zamiast serca turbina :D
vwmaniak
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Za górami za lasami ;)

04 Lis 2011, 14:54

Ile pali silnik 1.4 i 1.6? w miescie i na trasie
labtec123
Początkujący

04 Lis 2011, 19:21

Ja proponuje Golfa IV 1.9TDI 90KM. Jestem w posiadaniu takiego właśnie golfa z 2000roku w kombi w tym silniczku. Autko super. Nigdy nie widziałem auta które pali mniej od niego. Na trasie oczywiście przy rozsądnej jezdzie schodzisz spokojnie poniżej 5l/100km, a po mieście bez wariacji 5.8-6l/100km. Moim zadaniem moc wystarczy tym bardziej że mam kombi i wystarcza mi to spokojnie żeby wyprzedzić. Jak kupisz zadbany egzemplarz ( a do 14-15 tys spokojnie taki kupisz jak chwile poszukasz) to gwarantuje że będziesz z niego zadowolony. Skrzynia pozwala spokojnie na gwałtowne wyprzedzanie i rozpędzenie auta od 70km/h na 5 biegu. Części kupujesz prawie w każdym sklepie i "nie musisz czekać na wypłatę tylko kupujesz części z kieszeni" bo części są tanie. Jeśli autko jest za duże to możesz pozastanawiać sie nad polo w tym samym silniku, ale ja na twoim miejscu brał bym golfa. Jeśli 90KM Ci nie wystarcza masz jeszcze dużo innych silników, ale licz sie z tym że bedą wiecej palić.
maciek1203
Aktywny

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Tarnobrzeg
Auto: Hyundai Pony
Silnik: 1.5 83KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1991
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga Dziecko! Początek roku szkolnego
    Standardowo od 1 września na przejściach dla pieszych pojawia się więcej dzieci w tym roku będzie to od 3 września kiedy to zaczyna sie pierwszy dzień szkoły. Wiele z nich będzie samodzielnie pokonywać drogę z domu do szkoły ...
    Lexusa LC 500 Convertible - jak będzie cena?
    Polski oddział Lexusa udostępnił cennik najnowszego kabrioletu marki – modelu LC 500 CV. Napędzane 5-litrową V-ósemką luksusowe, sportowe auto z miękkim dachem jest dostępne w trzech wersjach wyposażenia, w tym ...

04 Lis 2011, 21:36

Rozglądam też się za Audi A3 w benzynie :) ile takie dobre A3 powinno kosztowac zeby nie kupic trupa?
labtec123
Początkujący