REKLAMA
Wydaje mi się, że z przodu, bo jak nagrywałem, to na pierwszym filmie telefon dałem koło nóg i stukanie było bardziej słychać.
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Takie stukanie miałem pierwszy raz. Ale wcześniej już coś zaczynało się dziać np. kierownica nagle zaczęła mi dosyć mocno drgać, potem to samo przeszło i drgania pojawiały się od czasu do czasu, później tylko na zakrętach, potem całkowicie się uspokoiło, w tym samym czasie od czasu do czasu coś mi stuknęło też pod podwoziem lub w kole, potem przeszło, potem stukało mi coś przy ostrzejszych zakrętach (przy dodawaniu gazu). Zanim zaczęło mi tak intensywnie stukać jak na filmikach, to byłem u mechanika, podniósł mi auto, rzucił okiem na koła, przeguby, na wszystko co się dało i nic nie znalazł, wszystko jest niby ok. Byłem też na stacji diagnostycznej i też wszystko jest ok, na stacji była możliwość sprawdzenia geometrii i mam dobrą.
Koła mam dobrze dokręcone. Koła wyważałem przy zmianie opon na letnie, ale może wymagają ponownego wyważenia, poza tym dwie felgi po jednej stronie mam skrzywione, jeszcze nie wyprostowałem i myślałem, że te drgania to od tego.
Co to może być?
Niepokojące rzeczy zaczynają się dziać po nieco dłuższej jeździe - około 100km trasy, wtedy zaczyna drgać kierownica, wtedy zaczyna coś stukać. Dzisiaj na przykład nic się nie dzieje, zrobiłem 10 km i nic nie stukało, a wczoraj w trasie to waliło tak jak w filmiku.
Auto 6n2 1.0 benzyna 2001
Nie wiedziałem do którego działu wrzucić temat, bo nie wiem co mi się psuje.