Polo 6n2 - auto czasem gaśnie np. przy włączaniu świateł

07 Lip 2013, 17:26

Dzisiaj po wyjęciu i ponownym zamontowaniu akumulatora odpaliłem auta, zapaliłem światła, było wszystko ok. Gdy włączyłem długie to auto mi zgasło, wszystko na liczniku zgasło, paliła się jedynie ikonka akumulatora.
Kiedyś miałem podobny problem, też zaraz po podłączeniu akumulatora, po zapaleniu świateł mijania to auto prawie zgasło, zresetowało się bieżące kilometry i godzina na liczniku, zapaliła się taka żółta ikonka ze strzałką.
Kiedyś też, też zaraz po podłączeniu naładowanego akumulatora, odpaliłem auto, i nagle samo w pewnym momencie zgasło i zapaliła się też ta żółta ikonka ze strzałką.
Nie wiem czy mam się zacząć martwić?
Dzisiejszy problem może być spowodowany np. niedoładowaniem akumulatora? (ze 3 tygodnie nie jeździłem).
Poza tym przy włączonym radiu i odpalaniu auta, lub przy włączonym radiu i zapaleniu świateł mijania (przy włączonym silniku) słychać taki jakby strzał w głośniku. Byłem u elektryka z innym problemem (przewody w drzwiach od sterowania szybami się popsuły), powiedziałem o tych strzałach, ale elektryk był chyba niekumaty albo głuchy, bo zaraz po odjechaniu z warsztatu dalej słychać było strzały.
Chcę się pozbyć tego auta w tym roku, ale póki co jeżdżę i nie wiem czy to może być poważna rzecz czy nie i czy naprawiać czy nie. W lewych drzwiach mam troche uszkodzone przewody od głośnika, czasem głośnik nie działa, gdy się pomoca za gumową część w której idą przewody to wtedy głośnik zaczyna działać ;)
Nie wiem czy wystarczyłoby np. wyjąć bezpiecznik od radia? (radia nie potrzebuję, a chcę mieć spokojne wakacje a nie się martwić czy coś się z autem stanie czy nie)
hehe
Początkujący

Prawo jazdy: 10 06 2010
Przebieg/rok: 2tys. km
Auto: VW Polo 6n2
Silnik: 1.0 50KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe systemy miejskie we Włoszech wdrożone przez Kapsch
    Firma Kapsch TrafficCom, specjalizująca się w innowacyjnych rozwiązaniach z zakresu telematyki transportu, wygrała kolejne trzy przetargi na przygotowanie oraz wdrożenie inteligentnych systemów zarządzania ruchem miejskim ...
    Wirtualny salon Audi w Warszawie
    Londyn, Paryż, Berlin, Pekin, Istambuł, Moskwa, a teraz Warszawa. Wczoraj, 8 października, przy stołecznym Placu Trzech Krzyży, ruszył pierwszy w naszym kraju ekskluzywny salon Audi City. Audi City wyznacza kierunek, jak ...