hej
Moje auto to polo III 1.0 z 97 roku i mam z nim problem. Niedawno miałem wypadek ponieważ sarna wpadła mi pod maskę. Wydawało się że to tylko blacharka ale .. zaczęły mi falować obroty np.: gdy zapalam silnik rano pomimo że samochód stoi w garażu mam bardzo niskie obroty( 300-500 aż wszystko się trzęsie i musze zapalać samochód z naciśniętym pedałem gazu) a gdy silnik jest nagrzany np po 10 km to już mam 1000-1100. Gdy silnik jest nagrzany i włączę nawiew to obroty spadają gdzieś o 50 a nigdy się tak nie działo( tak samo jak włączę światła) hmm to tak jakby im bardziej obciążam elektrykę to tym więcej obroty spadają. Na zimnym silniku muszę dużo gazu dodawać i sprzęgło przytrzymywać żeby auto nie zgasło. Ciepły silnik chodzi równo gdy puszcze gaz na biegu też nic nie rwie. Samochód posiada wymienioną cewkę, święcę i przewody mechanik sprawdził. Chciałem dać wyczyścić przepustnice ale mechanik powiedział że 1.0 nie ma przepustnicy( i powiedział że coś tam wyczyścił i rzeczywiście rano nie musze zapalać auta z naciśniętym gazem ale dalej obroty są niskie). Czy mój model polo da się podłączyć pod komputer i co wg was wpływa na te obroty ?
Chciałbym dodać że kiedyś się tak nie robiło np zawsze obroty były 1000-1100 na ciepłym a na zimnym jakieś 900.
proszę o pomoc
![Wink ;)]()