Polo III 1.9 sdi.PIERWSZE AUTKO WARTO KUPIĆ????

19 Wrz 2009, 12:30

witam...odebrałem prawko kilka dni temu i teraz chciałbym autko.Mam okazje kupic od rodziny(pewnie, nie wypadkowe) polo III chyba '97 rok produkcji, SDI 1.9 czy ten samochodzik bedzie ok na pierwsze auto ? Jak sie ten silnik sprawdza? ponoć muł z niego jest, bardzo prosze o doradzenie mi czy warto kupic czy nie.

P.S Rodzice maja Corse B '99 rok 1.0, 55 KM i moze nie jest to rakieta to miło sie jeździ.Jak ma sie ten silnik 1.0 do tego 1.9 SDI ???
adik ;]
visor11
Nowicjusz

Miejscowość: Zator

19 Wrz 2009, 13:59

Jak do Polo to w zupełności wystarczy, zużywa znikome ilości ropy a do tego jest niezniszczalny. No i w tym małym autku radzi sobie nieźle.
stasiowski121

19 Wrz 2009, 17:49

P.S Rodzice maja Corse B '99 rok 1.0, 55 KM i moze nie jest to rakieta to miło sie jeździ.Jak ma sie ten silnik 1.0 do tego 1.9 SDI ???

No to Ibizę z tym silnikiem będziesz miał odrobinę szybszą niż ta Corsa.
Silnik bardzo trwały i mało pali ropy. Pod tym względem opłaca się kupić, ale muł niesamowity.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

19 Wrz 2009, 22:04

Pytanie czy zależy Ci na osiągach. Ja myślę, że jak na pierwsze autko to spoko zwłaszcza, że ten silnik to chyba najlepszy wolnossący diesel :)
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

19 Wrz 2009, 22:15

Jak na pierwszy samochód to genialny, sam miałem kiedyś taki i fanie się sprawował. Oczywiście moim pierwszym samochodem był fiat 126p ale to inna historia:D Masz szczęście że masz możliwość wyboru tego samochodu jako swój pierwszy:-)
SpaRkler
Sparkler
Nowicjusz
Awatar użytkownika

19 Wrz 2009, 22:24

Nie przesadzałbym :P Ja osobiście wziąłbym co innego, ale jak lubi Polo to wybór jest jak najbardziej OK :)
Helly
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Land Cruiser 300 – silnik V6 i napęd hybrydowy
    Nowa Toyota Land Cruiser 300 zostanie najprawdopodobniej pokazana w sierpniu. Legendarna terenówka na ramie ma według doniesień japońskiego magazynu Best Car Web otrzymać platformę TNGA i napęd hybrydowy z silnikiem ...