POLO IV - Jaki silnik

09 Kwi 2016, 12:20

Witam, przymierzam się do kupna swoje pierwszego samochodu- POLO IV chciałbym zapytać Was o to jaki silnik polecacie do tego samochodu. Dodam ze samochód bedzie używany głównie w mieście. Pozdrawiam
kpw8
Nowicjusz

Auto: Nie mam

09 Kwi 2016, 12:30

Jak na miasto to 1,2 powinno Ci starczyć ;) Ale lepszą opcją jest 1,4 albo stary prosty diesel 1,9 SDI ale ten się trochę nagrzewa i słabo jedzie dlatego na mieście słaby będzie diesel :( Bo i spala niedogrzany sporo :)
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Kwi 2016, 12:39

Tak własnie myślałem ze benzyna bedzie spoko :d ale czy 1.2 wystarczy,wydaje m sie ze to muł lekki patrząc na osiągi :p
kpw8
Nowicjusz

09 Kwi 2016, 13:25

kpw8 napisał(a):ale czy 1.2 wystarczy,wydaje m sie ze to muł lekki patrząc na osiągi :p

Wiesz co patrząc teoretycznie na te durne tabelki to fakt muł ale tak naprawdę nie jest aż tak tragicznie. Jeżdżę 1,2 i spokojnie wyprzedzać i te 130-140 jechać da ;) Wiadomo 1,4 będzie lepsze w osiągach ale 1,2 wystarcza do miasta chyba, że chcesz spod świateł się ścigać. A w ogóle jaki masz budżet? :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

09 Kwi 2016, 14:02

Powiem w ten sposób samochód chciałbym kupic do 10tys. :)
kpw8
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na zderzaku - przejaw agresji i braku wyobraźni
    W projekcie nowelizacji ustawy Prawo o ruchu drogowym znalazł się zakaz "jazdy na zderzaku" na autostradach i drogach ekspresowych. Trenerzy Szkoły Bezpiecznej Jazdy Renault tłumaczą, jakie niebezpieczeństwa wiążą się z agresywnymi ...
    Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...