Polo mk3 vs Fiesta mk4 vs ?

19 Maj 2010, 19:51

Cze,
Potrzebuje niedrogie i sympatyczne :cool: auto do jazdy glownie po miescie i okolicach, sporadycznie jakies dluzsze trasy. Szukalem czegos co ma:
-3 drzwi
-moc 60-80km raczej benzyna, bo w starym dieslu boje sie odpalania zima
-w miare ok z wygladu, ale nie rzucajace sie specjalnie w oczy
-wzgledna niezawodnosc, solidnosc i wlasciwosci jezdne
-cena 2500 do 4500 zl
No i segment raczej B, bo jezdze zwykle sam i blisko, a zawsze latwiej zaparkowac. Najpierw mial byc Golf mk2 albo Fiesta mk3 za 2000-2500 i jazda, ale to juz jest jednak troche skansen + wiekszosc juz sie rozpada. Zauwazylem, ze niewiele drozej sa Fiesty mk4 a nawet Polo. Polo szczerze by mi najabrdziej podchodzilo, ale widze, ze w tej cenie raczej rzadko sie trafiaja. No i teraz pytanie do Was: Jak uwazacie, co lepsze: Fiesta mk4, czy Polo mk3 w tej cenie? Innych kandydatow tutaj nie widze, rozwazalem Uno, ale to jednak jak dla mnie jakby troche ponizej prawdziwego samochodu, a Corsa jechalem i jakos mi nie lezy :)
KapitanOjro
Nowicjusz

Miejscowość: poludnie

19 Maj 2010, 22:23

VW Polo,wiem jeżdziłem i stwierdzam auto rewelacja według mnie i za 4500zł znajdziesz nawet wersje GT w db stanie.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Maj 2010, 22:51

Ja też jestem za Polo :) radził bym tylko omijać diesle, nie myśl że będzie to auto bezawaryjne ale jako że to VW to dostępność części jest bardzo dobra i są stosunkowo tanie :)

pozdro
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

20 Maj 2010, 18:55

Heh, sugerowalem sie "polo mk3" na allegro, ale google pokazuje poprzedni model. Czy napewno mowimy o tym samym? Bo widze, ze stoja jednak nieco drozej - srednio tak 5-6k. Licze, ze troche sie uda utargowac, ale i tak tylko niektore by sie miescily w moim przdziale cenowym. Mozliwe, ze pomylilem generacje, jesli tak to sory, chodzilo mi o te modele:
Zdjęcie
i
Zdjęcie

Diela unikac? W sumie po miescie sie fajnie dieslem jezdzi, tylko mialem kiedys diesla i trzeba bylo robic paredziesiat km, bo inaczej akumulator sie nie zdazyl zaladowac i po czasie nie chcial odpalac, do tego problemy z odpalaniem zima, nie bylo to zbyt fajne, z drugiej strony kumpel mial golfa 2 dieslu i twierdzil, ze mu odpala bez problemu nawet po kilku dniach stania na mrozie, wiec sam nie wiem.
KapitanOjro
Nowicjusz

Miejscowość: poludnie

20 Maj 2010, 19:56

Do 4500zł może byc ciężko o dobre Polo 6N.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pasażerowie, nogi w dół!
    W Polsce ponad 90% kierowców i pasażerów zapina pasy(1). Mogą one jednak nie spełnić swojej funkcji, jeśli nie zapniemy ich prawidłowo i nie zajmiemy odpowiedniej pozycji. Kierowca powinien ustawić zagłówek, ...