Polonez 1.6GSi nie pali na benzynie

24 Lip 2011, 10:10

Witam mam problem następujący nie dawno wymieniałem pompkę paliwa bo już głośno chodziła i założyłem pompkę od opla vectry 1.6 mają podobne ciśnienia no i problem objawia się tym że rano nie mogę odpalić silnika na pb muszę na gaz i jak przełączę na pb to się normalnie przełącza i chodzi jechać też jedzie patrzyłem ciśnienie paliwa w miarę wydajne na starej pompce było mniejsze i też chodził.Musze to naprawić bo parownik już kończy żywot nie trzyma obrotów jak jest zimny i w zimę to w ogóle go nie odpalę . CO może być przyczyną. przy tych temperaturach to powinien bez problemu odpalić . wymianiałem sondę lambda jakieś 100 km temu bo tamta była pokruszona i i od nowości n ie wymieniana i dużo palił i filtr paliwa jakieś 500 km temu bak też czyściłem
mirek629
Nowicjusz

Miejscowość: Płońsk

25 Lip 2011, 15:52

proszę o odpowiedz mi sie wydaje ze z ta pompką moze być coś nie tak jak ni chce odpalić może ciśnienie zamałe jak je sprawdzić
mirek629
Nowicjusz

Miejscowość: Płońsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW serii 3 - samochód do driftu
    Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...