Polonez Analog :)

17 Mar 2010, 11:41

Witam wszystkich! Kiedyś na tvn Turbo zobaczyłem poloneza analoga i niewiem jak to powiedzieć ale się w nim "zakochałem" postanowiłem sam zbudować takiego ale (i tu pytania do was) jakiego poloneza najlepiej przerobić?? (Atu Plus 16.GSi ale mi go szkoda) i prosił bym was o wszelkie dane techniczne, wymiary wszystkich części no i skąd je wziąść :) proszę pomóżecie :)

Esperanz
Nowicjusz

Miejscowość: ok/ Częstochowy

17 Mar 2010, 20:31

Esperanz napisał(a):Witam wszystkich! Kiedyś na tvn Turbo zobaczyłem poloneza analoga i niewiem jak to powiedzieć ale się w nim "zakochałem" postanowiłem sam zbudować takiego ale (i tu pytania do was) jakiego poloneza najlepiej przerobić?? (Atu Plus 16.GSi ale mi go szkoda) i prosił bym was o wszelkie dane techniczne, wymiary wszystkich części no i skąd je wziąść :) proszę pomóżecie :)
witam kolege do przeróbki najlepiej kupić poloneza trucka w wersi roy 4 drzwi kabina jest prawie identyczna sam jestem w trakcie budowy takiego samochodu wykorzystalem roya najwiekszy kłopot to rama która jest trzystopniowa przednie zawieszenie jest z łady samary a tylne sztywny most na wachaczach i spręzynach srubowych skrzynia biegów z subaru leone mój wynalazek juz jezdzi ale trzeba jeszcze go dopracowac powodzenia życze
krzysiek349
krzysiek349
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszów

17 Mar 2010, 20:53

ta skrzynia z subaru napędza przednią i tylną oś?? i ile te rzeczy mogą kosztować?
Esperanz
Nowicjusz

17 Mar 2010, 21:52

skrzynia napedza przednią oś i jest dołanczany naped na tył koszt jaki ja poniosłem to około 7 tys skrzynia biegów, polonez trak rama około 1500 zawieszenie paka musiałem kupic chyba ze 8 poszyc drzwi i wiele innych żeczy przeróbek bo cos niewychodziło żmudna robota
krzysiek349
krzysiek349
Nowicjusz

Miejscowość: rzeszów

18 Mar 2010, 09:26

kurcze i troche kosztowna :/
Esperanz
Nowicjusz

16 Gru 2010, 20:31

Witam Kolegów
Poszukuje pasjonatów takich przeróbek.
Sam chcę zrobić pickupa 4x4 i nie mogę znaleźć grona zapaleńców
Jeżeli ktoś zna jakieś stronki, zloty lub najlepiej ludzi z taką pasją, to bardzo proszę o podanie namiarów.
Przy okazji, czy ktoś miał doświadczenia związane z rejestracją pojazdów SAM
Lagunka2
Nowicjusz

Miejscowość: Opolskie, warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy?
    Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...

16 Gru 2010, 21:26

Lagunka2 napisał(a):Poszukuje pasjonatów takich przeróbek.

Pasjonatem tego tematu nie jestem ale nie mniej mogę Ci parę rzeczy w tym temacie podpowiedziec...
Lagunka2 napisał(a):Przy okazji, czy ktoś miał doświadczenia związane z rejestracją pojazdów SAM

Ja raczej osobiście nie ale na ten temat trochę czytałem.Jezeli interesuje Ciebie ten temat to zajrzyj na strony NORCOM FORUM.Mysle ze znajdziesz tam dla siebie trochę a moze nawet duzo informacji na ten temat...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

16 Wrz 2013, 10:01

Witam serdecznie. Również myślę o budowie repliki analoga. Mam wielką prośbę do kolegi krzysiek349- Czy ma Pan jeszcze ten samochód, czy mógłby mi Pan pomóc w zbudowaniu ramy?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
micha1985
Obserwowany

Auto: polonez atu plus

17 Paź 2013, 07:25

witam.czytalem twoj post...od 25 czerwca zmienily sie przepisy co do rejestracji takich pojazdow typu - sam,skladak itp.nikt ci takiego pojazdu nie zarejestruje poniewaz zostaly zmieniona konstrukcja samochodu.tez mam z tym problem poniewaz zostalem z samochodem w trakcie je go robienia i zastanawiam sie co dalej? czy go konczyc ,czy dac sobie spokuj.w gre wchodza nie male pieniadze a patrzec na nie go jak stoi pod oknem to nie chce!! nie chce tez jezdzic nim po drogach bez waznego dowodu rejestracyjnego......z powazaniem dariusz piszczek
somebody67
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 13
Miejscowość: ŻORY
Prawo jazdy: 0- 0-1986
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: FSO
Paliwo: Inne
Typ: Pickup
Rok produkcji: 1994

17 Paź 2013, 16:09

papier i tabliczki od poloneza i tylko zmiana w dowodzie o silniku,
rejestrujesz go jako tego poldolota co kupiłeś a nie nowe auto, najszybciej, najprościej, i choć troche zgodnie z prawem
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Sty 2014, 21:11

:yes: Witam.Również przypadkiem oglądałem w TVN Turbo Legendy PRL-u program z Polonezem Analog. Ustaliłem konstruktora tego samochodu i otrzymałem od Profesora Andrzeja Reński z Politechniki Warszawskiej rysunki techniczne, zdjęcia ramy samochodu i skrócony opis techniczny. Mój mail: [email widoczny po zalogowaniu] . Jak jesteście zainteresowani to proszę o kontakt bo nie mogę tego umieścić na forum. Pozdrawiam fanów Poloneza. Mam pytanie Chcę kupić Poloneza tylko nie wiem z jakim systemem wtrysku paliwa czy GLI czy GSI .Pozdrawiam
DOmiś
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1988
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,9TDI 101 kM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

03 Sty 2014, 22:33

Jak już kupować to GSI - ma wielopunktowy wtrysk i ciągnie lepiej niż GLI.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

04 Sty 2014, 05:35

witam....z silnikiem rover, ma 100 k :idea: , trzeba pilnowac temperatury bo uszczelki siadaja...
somebody67
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 13
Miejscowość: ŻORY
Prawo jazdy: 0- 0-1986
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: FSO
Paliwo: Inne
Typ: Pickup
Rok produkcji: 1994

04 Sty 2014, 09:57

bo to za mały silnik do tego auta,
były wersje 2.0 litrowe i to dopiero jeździło ;)
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

04 Sty 2014, 11:26

pocieszny napisał(a):bo to za mały silnik do tego auta,
były wersje 2.0 litrowe i to dopiero jeździło ;)

Muszę Cię zmartwić jechało tak samo :D
Testowane co do centymetra :)
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe