Polonez Atu Plus 1.6 GLI

12 Kwi 2011, 03:39

Witam serdecznie od dwóch tygodni jestem posiadaczem Poloneza Atu 1.6 GLI z instalacja LPG centralnym zamkiem i alarmem auto w idealnym stanie oryginalny przebieg 79 tys od tygodnia znika i pojawia się ładowanie nie jest to regularne zjawisko sprawdziłem wszystkie styki od alternatora rozrusznika akumulatora wymieniłem klemy sprawdziłem bezpieczniki i szczotki sprawdziłem cale okablowanie i nie znalazłem przyczyny zmieniłem alternator i dalej pojawia się ten sam problem w czasie jazdy nagle traci się ładowanie wszytko przygasa obrotomierz zaczyna szaleć po jakiejś chwili wszystko wraca do normy czy ktoś z państwa spotkał się z takim czymś czy może to być wina komputera za pomoc i odpowiedz bardzo dziękuje i pozdrawiam .
Mody23Z
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

12 Kwi 2011, 08:18

Ja bym zajął się jeszcze stacyjką - może są w niej nadpalone styki i czasami świrują".
Jak się znasz na elektryce samochodowej ( a z tego co czytam to masz jakieś tam pojęcie o tym ), to rozepnij kostkę przy stacyjce i we wtyczce ( od strony instalacji samochodu ) zmostkuj odpowiednie przewody i na kawałku przewodu uruchom silnik i pojeździj tak. Nie zpomnij o kluczyki w stacyjce - mimo, że będzie on niby niepotrzebny, to w stacyjce musi być - blokada kierownicy i jak masz to z powodu immo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Cze 2011, 19:18

sprawdz bezpieczniki. Jeli się nie myle to bedzie 2 rząd ostatni na dole bezpiecznik. Pytanie czy jak nie ma ładowania to czy np. obrotomierz przestaje działać i kontrolki po lewej stronie. Może wtedy też brakować kierunkowskazów jezli te wszystkie objawy pojawiaja się razem to oznacza że to własnie wina bezpiecznika lub kabli od niego
demolka86
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

11 Cze 2011, 11:25

A ty archeolog jesteś czy co :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...