Polonez Atu Plus 1.6 GLI

12 Kwi 2011, 04:39

Witam serdecznie od dwóch tygodni jestem posiadaczem Poloneza Atu 1.6 GLI z instalacja LPG centralnym zamkiem i alarmem auto w idealnym stanie oryginalny przebieg 79 tys od tygodnia znika i pojawia się ładowanie nie jest to regularne zjawisko sprawdziłem wszystkie styki od alternatora rozrusznika akumulatora wymieniłem klemy sprawdziłem bezpieczniki i szczotki sprawdziłem cale okablowanie i nie znalazłem przyczyny zmieniłem alternator i dalej pojawia się ten sam problem w czasie jazdy nagle traci się ładowanie wszytko przygasa obrotomierz zaczyna szaleć po jakiejś chwili wszystko wraca do normy czy ktoś z państwa spotkał się z takim czymś czy może to być wina komputera za pomoc i odpowiedz bardzo dziękuje i pozdrawiam .
Mody23Z
Nowicjusz

Miejscowość: Zabrze

12 Kwi 2011, 09:18

Ja bym zajął się jeszcze stacyjką - może są w niej nadpalone styki i czasami świrują".
Jak się znasz na elektryce samochodowej ( a z tego co czytam to masz jakieś tam pojęcie o tym ), to rozepnij kostkę przy stacyjce i we wtyczce ( od strony instalacji samochodu ) zmostkuj odpowiednie przewody i na kawałku przewodu uruchom silnik i pojeździj tak. Nie zpomnij o kluczyki w stacyjce - mimo, że będzie on niby niepotrzebny, to w stacyjce musi być - blokada kierownicy i jak masz to z powodu immo.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

07 Cze 2011, 20:18

sprawdz bezpieczniki. Jeli się nie myle to bedzie 2 rząd ostatni na dole bezpiecznik. Pytanie czy jak nie ma ładowania to czy np. obrotomierz przestaje działać i kontrolki po lewej stronie. Może wtedy też brakować kierunkowskazów jezli te wszystkie objawy pojawiaja się razem to oznacza że to własnie wina bezpiecznika lub kabli od niego
demolka86
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

11 Cze 2011, 12:25

A ty archeolog jesteś czy co :wink:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sala koncertowa na czterech kołach
    Czasy klasycznego radia AM/FM i stosów kaset magnetofonowych zdolnych zaspokoić większość muzycznych potrzeb kierowcy dawno już minęły. W najnowszym Lexusie LS można znaleźć nie tylko styl nawiązujący do japońskiej ...
    Jak poruszać się po kierownicy?
    Prawidłowe ułożenie rąk na kierownicy ma zasadniczy wpływ na bezpieczeństwo jazdy, ponieważ właśnie dzięki niej kierowca ma kontrolę nad układem kierowniczym i zawieszeniem. Tylko prawidłowe trzymanie koła kierownicy umożliwia ...