Polonez Atu Plus dorbne usterki

03 Paź 2008, 15:52

facet kupil go chyba za 100 zl jak dobrze pamietam i dlatego napisalem ze zwykly :) ma pilot i czy da sie zrobic by jeden byl od alarmu i centralnego i bede musial miec 2 oddzielne??
charli69
Nowicjusz

• 03 Paź 2008, 20:34

Z tyłu też by wystarczył ten słabszy , tylko trzeba troche : zmodyfikować ; mechanizm tego tak zwanego guzika . Jak trzymasz auto zimą na dworze to silniejsze będą bardziej wskazane . Jeśli nie wiesz jaki masz alarm ( możliwe że nie ma wyjścia do wysterowania centralnego ), to zakup nowy z takowym sterownikiem - będziesz miał jeden pilot
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

04 Paź 2008, 12:25

co do dolotu stozkowego to potwierdzam opinie kolegów.sam chciałem zrobić tak w kadecie i dałem mu dolot powietrza spod zderzaka.na benzynie było odrobinke lepiej ale na gazie porażka.zbyt dużo powietrza i robi sie marna mieszanka powietrza i gazu.moze na sekwencyjnym gazie było by ok ale nie ma na to gwarancji
    chicken19
    Zaawansowany

04 Paź 2008, 14:36

moze mi ktos doradzi, kupile cb radio i mam taki problem gdy wlaczam wycieraczki sysze ten odglos silniczka w raiu cb? czemu ??
    charli69
    Nowicjusz

04 Paź 2008, 14:43

Bo masz sq rozkręcony,musisz go odrobinę skręcić. Mi jak za głośno gra subwoofer to słyszę jak bas mi trzeszczy w cb,ale skręcam sq i jest oki.
    v40
    Początkujący

04 Paź 2008, 18:35

Poczytaj o sposobie w jaki podłącza sie CB radio w dziale Car Audio.CB powinno być podłączone bezpośrenio z aumulatora.Zminimalizuje to zakłócenia elektryczne pochodzące z instalacji elektrycznej samochodu.A jeżeli nadal będzie słychać zakłócenia,to prawdopodobnie w silniku wycieraczek są już wyrobione szczotki.Ale w Polonezach zawsze był problem z tym "pierdzeniem".Nawet filtry nie pomagały.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto części - potrzeba każdego samochodu
      Niezależnie czy korzystasz z samochodu, żeby dojeżdżać do pracy czy aby podróżować po świecie, musisz mieć świadomość, że pewnego dnia, któraś z części samochodu ulegnie awarii. Przyczyną może być wyeksploatowanie ...
      Ospały i senny za kierownicą
      Nie bądź ospały i senny za kierownicą ponieważ takie zachowania sprawiają, że reakcje kierowcy są dużo wolniejsze, jego percepcja słabsza, a do tego ryzyko wypadku dużo wyższe. Jesienią i zimą, kiedy dni są krótsze ...

04 Paź 2008, 19:11

a to lepiej jak bedzie odrazu podlaczone do akumulatora?? bo ja mam przez gniazdo zapalniczki.
    charli69
    Nowicjusz

04 Paź 2008, 19:14

kupilem cb radio marki TTI TCB 770m moze ktos ma takie chetnie poslucham opinij na temat tego radia
    charli69
    Nowicjusz

05 Paź 2008, 10:56

Jak masz podłączone przez zapalniczkę,to zbiera wszystkie zakłócenia z instalacji.Spróbuj podłączyć prosto z akumulatora.Ale jak pisałem,w Polonezie Plusie ciężko jest wyeliminować różne zakłócenia.
    Co do tego radyjka TTi 770 - jak ci się obecnie sprawuje?Kumpel ma i w mieście z odległości 4,5 km,bardzo fajnie słychać.Ja mam 880 i nie narzekam.Bardzo fajne i funkcjonalne.Łączność też nie jest zła.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

06 Paź 2008, 06:32

na allegro są do kupienia filtry przeciwzakłóceniowe do cb radia by nie bylo slychac silniczka wycieraczek, silnika nawiewu. Warto kupic taki filtr??
    charli69
    Nowicjusz

06 Paź 2008, 10:56

Ja mam do dziś w domu taki filtr(kupiłem akurat w sklepie parę lat temu),ale niestety u mnie nic on nie pomaga,a nawet zauważyłem,że nieco "przycisza" odbiór.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

06 Paź 2008, 13:04

czy ma ktos taki problem w swoim polonezie otóż gdy jade po dolach lub nie równej nawierzchni cos mi z tylu strasznie piszczy jest to bardzo nieprzyjemny pisk, czym to jest spowodowane???????
    charli69
    Nowicjusz

06 Paź 2008, 16:47

Moga to być np. amortyzatory.
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

06 Paź 2008, 17:30

Tulejki w resorach - chyba :( a może i same resory .
    bonifacy
    Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

08 Paź 2008, 08:30

chce soebie przyciemnic szyby w polonezie, i nie wiem co zrobic, chce przyciemnic i tylna szybe ale jedni mowia ze mozna przyciemnic i atest jest nie potrzebny inny znów ze trzeba kupić folje z atestem, kto ma racje??
    charli69
    Nowicjusz