Polonez Atu Plus-przebicia na przewodachwysokiego napięcia.

30 Wrz 2011, 19:42

Witam bardzo serdecznie.Mam problem z Polonezem Atu Plus 1,6 na wtrysku, a dokładniej z jego zapłonem.Mam przebicia na przewodach i iskrzy mi przy świecach.Wymieniłam teraz przewody na nowe,a problem pozostał,dalej iskrzy(dodam,że świece też mam nowe).Może ktoś z Państwa wie co może być tego przyczyną.Zbliża się zima i boję się że go mogę nie odpalić jak przyjdą pochmurne i wilgotne dni.Proszę o poradę,a może ktoś może mi polecić przewody jakiejś dobrej firmy,które nie powodowały by przebić,z góry dziękuję. Benio.
Benio
iwona.leszek
Nowicjusz

Miejscowość: Pokrzywnica

03 Paź 2011, 00:49

Nieprawdopodobna usterka...Przecież skoro są nowe przewody,to nie maja prawa walić iskrą.
Proszę podnieść maskę w zupełnej ciemności na zewnątrz(np na jakimś polu czy łące) i popatrzeć skąd idzie iskra bądz iskry jeśli wogóle te iskry będa skakać..,a nie przyczyną fiksowania jest cewka zapłonowa.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Jeep Wrangler Unlimited
    Wrangler uznawany jest za spadkobiercę wojskowego Willysa. Samochód pojawił się w salonach sprzedaży w 1987 roku. Obecnie można go kupić w wersji trzy- i pięciodrzwiowej. W obu przypadkach samochód jest napędzany ...