Polonez Atu Plus - Wycieraczki

20 Gru 2008, 16:02

Witam,

Od jakiegoś czasu mam kłopoty z wycieraczkami szyby przedniej. Czasami włączają się same i nie reagują na zmiany położenia dźwigni zmiany prędkości. Zauważyłem że zaczęło się to dziać gdy wjeżdżałem w dziury lub nierówności. Potem kilka dni działały poprawnie, aż do wczoraj - teraz już wcale nie reagują na dźwignie zmiany szybkości (położenie: 1 i 2) dopiero działają na biegu 3 . Co najciekawsze ze wycieraczki można teraz włączyć i wyłączyć za pomocą przycisku od ogrzewania szyby tylnej.

Co może być tego powodem ?

Pozdrawiam,
Sznapol
Nowicjusz

• 20 Gru 2008, 18:37

to wina elektryli musisz jechac nim na komputer sam tego nie zrobisz mialem kiedys skode favorit i jak np wlaczalaem klakson to zapalal mi sie prawy kiedunkowskaz na komputerze mi wykrylo blad i bylo po sprawie
    kamilszczak01

20 Gru 2008, 23:14

Prawdopodobnie uszkodzony jest mikroprocesor - jest w skrzynce bezpieczników między kontrolerem świateł ,a przekaźnikiem sygnału dzwiękowego.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

21 Gru 2008, 12:18

Czyli 100zł już jest nie moje. Dzięki za odpowiedz.
    Sznapol
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ostre zakręty, zakosy i serpentyny pod kontrolą
      Sezon wycieczek na wędrówki górskie trwa. Wielu turystów pokonuje autem setki kilometrów, aby dojechać do celu. Droga często jest bardzo wymagająca, głównie ze względu na liczne ostre zakręty, ...