Polonez Caro 1,5GLE-LPG . Odcięcie napięcia w samochodzie.

30 Mar 2010, 19:41

Witam.Mam problem z Polonezem.Jadąc na trasie w pewnym momencie coś mi strzeliło z przodu samochodu i natychmiast silnik przestał pracować. W pierwszej chwili myślałem ,że złapałem gumę,ale tu było wszystko w porządku. Samochód po ściągnięciu z trasy postał kilka godzin i znowu zapalił.Wczoraj przejechałem kilka kilometrów i na ogół było wszystko O'Key,a dzisiaj jak jechałem,samochód znowu stanął. Znowu trzeba było go holować. Zmieniłem mu moduł,i jest to samo.Kupiłem nowy przewód,który idzie od modułu do aparatu zapłonowego,i nadal jest to samo. Może ktoś miał podobny problem z polonezem i mógł by mi coś doradzić w tej sprawie.
Benio
iwona.leszek
Nowicjusz

Miejscowość: Pokrzywnica

06 Sie 2010, 18:45

Najpierw musisz sprawdzić jaka jest przyczyna, że silnik nie chce zapalić - czy jest to brak iskry na świecach, czy jest to brak paliwa itd. I dopiero wtedy będzie można cos mysleć jak to naprawić.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...