REKLAMA
Witam, od 2 lat jestem posiadaczem poldolota i od tego czasu jest kilka nierozwiązanych jeszcze usterek, które dość znacząco wpływają na poruszaniem się Plusiakiem.
Pierwszy problem to nie działające wycieraczki na czasówce, pozostałe 2 zakresy działają, jakby tego było mało gdy włączy się wycieraczki zapala się kontrolka sprzęgła.
Druga sprawa - brak ogrzewania tylnej szyby - było ale się zbyło.
Kolejna rzecz brak działąjącej wycieraczki tylniej- czasami się załączy ale nie idzie jej wyłączyć z tego co już doszedłem silniczek sprawny ale ginie gdzieś prąd między włącznikiem a silniczkiem.
Niespodzianka jest też z włącznikiem sterującym światłami przyczepki- jak zapali się kontrolka to na kierunkach się zwarcie robi.
Problemem są też światła tzw. długie, jadę sobie pewnego razu przez las, ciemno wszedzie no to włączyłem długie po chwili długie zgasły, krótkie zgasły zostały postojówki. Pomachałem dźwignią parę razy dół góra dół góra i odzyskałem światła krótkie.
No i ostatni problem który mało nie wysłał mnie na tamtem świat - samochód lubi zgasnąć podczas jazdy - to jest pikuś - większy problem jest taki że blokuje kierownicę w momencie zgaśnięcia.
Jak macie pomysły na w/w dolegliwości, piszcie.