Polonez Caro Plus PROBLEM Z ZAPLONEM:(

08 Cze 2007, 16:22

Mam taki problem. Mam poloneza caro plus z 1997r jak jest zimny to jest wszystko w porzadku i odpala ale jak sie troche zagrzeje to niestety rozrusznik nie pracuje;( sprawdzalem rozrusznik i jest ok. niewiem co mu dolega. prosze o pomoc.
kilerek881
Nowicjusz

• 08 Cze 2007, 18:08

Mnie się dzieje coś takiego czasem z moim Mondeo, nie mam zielonego pojęcia co to może być, może ktoś coś pomoże?
    DFireCrow

08 Cze 2007, 19:46

Ja tez nie mam pojęcia o co może chodzić trzbe silnik od góry do dołu przegrzebać i może się coś znajdzie.
    Kilerek gdy nie dasz rady sam tego zrobić jedź do serwisu ...lub do jakiegoś centrum napraw czy coś w tym stylu...
    Jestem bardzo ciekawy co to jest
    It's nice to be important but is more important to be nice
    soleQ
    Aktywny

Miejscowość: kRk

10 Cze 2007, 00:15

kilerek881-przyczyną może być kostka stacyjki,a sprawdzałeś rozrusznik jak niechce działać czy jak jest zimny :?:

Fire Crow- w fordzie załączanie rozrusznika idzie przez przekaźnik,więc trzeba to sprawdzić.

soleQ-i co twój post wniusł do sprawy :?: -NIC
    ciekaw jestem gdzie znajdzie serwis FSO-jak ta fabryka nieistnieje jak się niemylę od 2002 roku :!:
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam

10 Cze 2007, 01:45

Grzestv, czy ja Ci kiedyś mówiłem, że chyba należysz do geniuszy? Nie to żebym już znalazł usterkę, ale stary, Ty naprawdę wiesz gdzie zacząć szukać!

P.S. Kiedyś odpisałeś mi na temat poduszki powietrznej i klaksonu. Przeszukałem wszystkie kable i wszystko było w porządku... Pojechałem na przegląd i tam też się trochę bawili, aż w końcu okazało się że wada tkwiła w samej kierownicy i chcieli mi wymieniać to badziewie co tam siedzi w środku, ale że była sobota, a mnie zależało na samochodzie to mi zamontowali włącznik klaksonu całkiem gdzie indziej... Nie pytaj więcej, to tylko Anglicy :P
    DFireCrow

10 Cze 2007, 16:15

soleQ napisał(a):Ja tez nie mam pojęcia o co może chodzić trzbe silnik od góry do dołu przegrzebać i może się coś znajdzie.
    Kilerek gdy nie dasz rady sam tego zrobić jedź do serwisu ...lub do jakiegoś centrum napraw czy coś w tym stylu...
    Jestem bardzo ciekawy co to jest

na jaki temat ty odpowiadasz,bo chyba nie na tego posta,cos czesto jestes zaspany,czlowieku :!:
    misiek
    Początkujący

Miejscowość: london,vw passat ,1.9 TDI 90KM

10 Cze 2007, 18:27

Nie no sorka ,źle ułożyłem moją wypowiedź.Chodziło mi w niej głównie o to ,że nie wiem co to jest ale jestem bardzo ciekawy jakie jest rozwiażanie problemu...I nie wymagaj odemnie tyle co od fachowca bo mam 15 lat i próbuje pomóc innym w miare swoich możliwości ....grzestv Widać ,że znasz się świetnie na samochodach ,ale wiedzccie ,że czasami mogę się pomylić.Jezu wielu żeczy jeszcze nie wiem więc się nie oburzajcie jak cos głupiego walne :)
    PzdR
    soleQ
    Aktywny

10 Cze 2007, 22:51

soleQ: Gramatyki też stary nie znasz, sam się do tego przyznałeś... No i popracuj nad ortografią, jak to poskładasz do kupy, to może mniej userów się będzie czepiać :P
    DFireCrow

11 Cze 2007, 17:01

Postaram się Fire Crow ,ale to dziwne jakoś w szkole nie mam problemów z ortografią:P
    soleQ
    Aktywny

12 Cze 2007, 00:25

Fire Crow > geniuszem nie jestem :D ,a Twój problem pamiętam z taśmą od airbag.

soleQ>no brawo chłopaku,gimnazjum jeszcze nie skończyłeś a już udzielasz porad w zakresie napraw autek>brawo,brawo-może raczej czytaj te porady,a nie udzielaj ich.Naprawdę są jeszcze inne działy na tym forum w których możesz się udzielać.
    pozdr
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam