Polonez Caro

13 Lis 2010, 19:48

Witam,
jest to mój pierwsze post na tym forum.

Mam do was prośbę otóż posiadam Polonez Caro z 95r. i miałbym kilka pomysłów na jego wygład, chodzi głownie o przerobienie tego zdjęcia:

1 zdjęcie: Żeby próg który na zdjęciu jest czarny był srebny pod kolor lakieru.
2 zdjęcie: Żeby próg, zderzaki, listwy boczne na dzwiach i klamki były pod kolor lakieru.

To zlecenie a zarazem prośba jest bezpłatna, ale liczę na waszą skromną pomoc, nie liczę na bardzo doskonałe przeróbki, ale tak z wierzchu byle by nie raziło w oczy.

Pozdrawiam
Speed024
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

14 Lis 2010, 13:39

Nic prostszego - oddać autko do lakiernika, który pomaluje elementy czarne na srebrne tak jak cały samochód. Sam raczej tego nie zrobisz - te czarne elementy trzeba odpowiednio przygotować do malowania i trzeba lakier dobrać komputerowo - po pomalowaniu lakierem o numerze widocznym na tabliczce, będzie widać różnicę w odcieniu.
Koszt takiego zabiegu to około 2 tyś zł. Zalezy jak lakiernik będzie liczył elementy. Zawsze się liczy tak, że koszt malowania jednego elementu to około 300 zł. Zderzaki muszą być malowane całe, więc tu będzie około 600 zł. No a sprawa klamek, lusterek, listw bocznych i progów to już trzeba dogadać się z lakiernikiem. Podejrzewam, że za klamki policzy około 400 zł, za progi tez koło 400 zł a listwy koło 600 zł. Możesz jeszcze pomalować grill.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

14 Lis 2010, 13:58

Chodzi mi głownie oto żę mam te dokładki pod zderzaki i na progi, i nie wiem czy robić tak jak na zdjęciu czy malować zderzaki wraz z dokładkami pod kolor samochodu.
Speed024
Nowicjusz

Miejscowość: Rzeszów

16 Lis 2010, 01:43

powiem szczerze że w moim plusiaku wszystko jest na ten przykład w kolorze nadwozia i ani nie ujmuje ani nie dodaje to samochodowi uroku wszystko zależy od tego jak Ty chcesz żeby Twój samochód wyglądał
grimmar
Nowicjusz

Zdjęcia: 3
Miejscowość: CK / OLKUSZ