Polonez - dodatkowe gniazdo od zapalniczki

23 Maj 2010, 14:26

Witam chcialbym w moim poldku dorobic sobie dodatkowe gniazdo od zapalniczki w bagazniku. po zlozeniu siedzenia (tej szerszej czesci) nad kołem idzie wiącha kabli i nie wiem do których moglbym sie podlaczyc ;/ po wykluczeniu tych odpowiedzialnych za swiatla zostalo mi kilka kabli i nadal nie wiem do ktorego podlaczyc ;/ niektore kable "zmieniaja kolor" i nie chce rozgrzebywac wszystkich polaczen bo to zaizolowane jak nie wiem ;/ i prosilbym was byscie mogli mnie jakos nakierowac do ktorych kabli mam sie dorwac ;/ i chce by tam byl prąd cały czas a musi byc bo zawsze kiedy otwieram bagaznik swieci sie lampecka ;) pozdro
Ostatnio edytowany przez egemini, 23 Maj 2010, 20:46, edytowano w sumie 1 raz
egemini
Nowicjusz

Miejscowość: się biorą dzieci?

11 Cze 2010, 09:11

Chcąc założyć gniazdo zapaliczki do bagażnika, to musisz niestety pociągnąć nowe, osobne przewody do bagażnika. Możesz się podłączyć albo z oryginalnej zapalniczki, albo z radia albo z akumulatora, pamiętając w tym przypadku o bezpieczniku.
Te przewody, które lecą do bagażnika w wiązce są za cienkie i mogą się stopić pod obciążeniem. No i są one od świateł oraz wycieraczki.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spadek zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2021
    Grudzień 2019 - 555 598 zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2020 - delikatny spadek liczby zarejestrowanych pojazdów o DMC do 3,5t po rekordowych wynikach z 2019 roku. Marzec - zamknięcie gospodarki i globalna ...
    Wady i zalety opon całorocznych / wielosezonowych
    Widzę, że trend kupowania opon tego typu utrzymuje się i z roku na rok coraz więcej kierowców decyduje się na takie opony. Postanowiłem dodać taki temat w którym każdy może napisać własne zdanie odnośnie wyboru ...