Polski Fiat 126p, czy warto kupić jako dodatkowe auto

08 Sty 2014, 23:49

Jeżeli maluch ma być używany ,,od święta" to myślę, że to dobra opcja. Sam bym sobie sprawił kaszlaka gdybym miał gdzie go garażować by kiedyś móc pokazać dzieciom albo wnukom jak wyglądało to karykaturalne brzydactwo, które zmotoryzowało Polskę :mrgreen:
Maluch jest jaki jest. Brzydki, niewygodny, niepraktyczny, awaryjny itp. chyba same wady. Ale kto nie wspomina go z sentymentem... a ile wspomnień...
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1995

08 Sty 2014, 23:57

no i jest taki trucker z USA, polak, co kreci filmiki i umieszcza na YT o maluszku i specjalnie go sprowadził z Polski do siebie, mimo, że na podjeździe miał m.in. BMW M3 e90
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

08 Sty 2014, 23:58

Wszyscy znamy Św. Hioba. :mrgreen:
Citron
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 14
Prawo jazdy: 02 03 2010
Auto: Lexus IS250 II
Silnik: 2.5 V6
Rok produkcji: 2006

09 Sty 2014, 00:04

Najlepsza była ta laweta, na której przywieźli mu maluszka:D 10 takich by się wmieściło :mrgreen:
kirin88
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 10
Prawo jazdy: 0- 0-2006
Auto: BMW & ROVER
Silnik: V8 :D
Rok produkcji: 1995

09 Sty 2014, 00:07

i jego tekst, że ledwo się zmieścił :mrgreen:
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

09 Sty 2014, 00:33

Znam, pozytywny koleś. Najbardziej mi się podobało jak się tłumaczył ze swoich sześciuset koni i pojechał na hamownię by sprawdzić, czy ma sześćset koni. :lol:
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kia Picanto LPG (bi-fuel) - małe zwinne i oszczędne auto
    W odpowiedzi na rosnące zapotrzebowanie na samochody małe o niskich kosztach eksploatacyjnych, Kia przygotowała wersję "dwupaliwową" najmniejszej pod względem wymiarowym linii Picanto. Debiutująca na 65 frankfurckim Salonie ...

09 Sty 2014, 00:42

Problem byłby gdyby maluch miał być moim jedynym samochodem, to wtedy za 3000 zł na pewno coś innego można by kupić. To będzie drugie auto, po prostu hobbystycznie (tak dziwne hobby)...
Aczkolwiek u mnie w rejonie jeszcze jest sporo maluchów na chodzie, na niektórych osiedlach jeszcze dziadki używają tych pojazdów (hehe niektórzy mają w "pokrowcach" maluchy)...
Oczywiście ideałem by była wersja eksportowa typu Fiat 126 Silver, Red, Brown, Black....
No ale to już inna cena. Stąd pomysł wersji FL... (EL kiedyś miałem).
LOSMARCELOS
Początkujący

Miejscowość: 127.0.0.1

09 Sty 2014, 00:46

jiGsaw napisał(a):Najbardziej mi się podobało jak się tłumaczył ze swoich sześciuset koni i pojechał na hamownię by sprawdzić, czy ma sześćset koni.

Z tego co pamiętam nawet pozytywnie mu to wyszło...mi się podobało to że nie podnieciuch... :D
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Typ: Sport/Coupe

09 Sty 2014, 01:05

Jeśli pytasz CZY WARTO KUPIĆ MAŁEGO FIATA ZA 3000 ZŁ to powiem Ci że nie. Ale jeśli chcesz go kupić bo masz zajawkę, chcesz jeździć na zloty, jako drugi samochód i za 3000 zł... To nie bardzo wiem czemu Nas pytasz :yes:. Jeśli kupujesz go z zajawki to bierz, to samochód za 3k, a nie za 500k (też zależy od możliwości finansowych rzecz jasna). Jakbyś go kupował z "rozsądku" to zdecydowanie nie... Takie pytanie w stylu: Czy warto kupić rzeźbę? Czyli coś niepotrzebnego co ładnie wygląda i jest takim jakby "gadżetem"... No jak chcesz to kup :).

Pozdrawiam :).
Vermin
Stały forumowicz

Zdjęcia: 4
Prawo jazdy: 06 01 1992
Auto: Ściera
Silnik: 2.0 DOHC EFI
Rok produkcji: 1993

09 Sty 2014, 23:03

Ok, dziękuję za odpowiedzi... Tak szczerze, to chyba robiąc przebiegi do 1500 km rocznie, nie użytkując auta w zimie, to przecież nie będzie się bardzo psuł... Oczywiście pełna konserwacja blach, podwozia, lakieru, po kupnie...
LOSMARCELOS
Początkujący

10 Sty 2014, 08:42

LOSMARCELOS skąd jesteś? To popytam chłopaków może mają coś ciekawego.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

10 Sty 2014, 11:55

Ja z lubelskiego... Coś już tam znalazłem... Trochę daleko bo 200 km ode mnie, ale zachowany oryginalnie rocznik 1990, pełny FL, wersja wyprodukowana w Tychach... Kolor biały, no ale... to używane auto to koloru się nie dobierze takiego jak by się chciało :)
LOSMARCELOS
Początkujący

10 Sty 2014, 21:01

Jak możesz to podrzuć linka na pw zobacze co to.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012

12 Sty 2014, 14:00

A ja nie rozumiem, co wy macie do maluszka? Jak dla mnie to to wspaniałe autko było - fakt - miejsca mało, w ziemie troszkę zimno, ale się przecież jeździło i każdy sobie chwalił. Naprawić go umiał chyba każdy, bo bardziej prostego silnika już nie było. Chyba, że w Komarze :) Wielkim plusem było to, że palił malutko i nie można nim było zbyt szybko jechać - 120 to u mnie rekord jak dobrze pamiętam, ale to tylko na autostradzie :)
Gdybym mial okazję kupić FL-kę, do tego z czarnymi, uchylnymi tylnymi szybkami i wersja silnika z utwardzonymi gniazdami zaworów to kupiłbym sobie od razu :ok:
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

12 Sty 2014, 17:00

Gdzieś mi się link zapodział...
Co do samochodu to jest wersja FL, natomiast nie ma utwardzonych gniazd (rocznik 1990), ale przecież są dodatki specjalne...
LOSMARCELOS
Początkujący