Pomarańczowe światło

18 Kwi 2011, 13:53

silvo44 napisał(a):stasiowski121 zaczął :roll: :roll:

Bo tak uważam, przez głupotę jednej/kilku osób w sposób bezpośredni ucierpiało kilkadziesiąt osób. Jak za zgłoszeniem jednej z poszkodowanych osób sprawą zajęły się media w przeciągu tygodnia dało się światła skutecznie opóźnić.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

09 Maj 2011, 17:05

Lekko wygrzebie stary temat,może nie dotyczy zółtego światła,ale sygnalizacji. Jade ulica gdzie są dwa pasy, prawy umożliwiający jechać prosto,lewy umożliwiający jazdę w lewo i prosto. Jade lewym pasem zielone światło, mijam już linie zatrzymania ciągle zielone światło już chce skręcać w lewo i nagle samochody z naprzeciwka ruszają bo dostały zielone, zatrzymałem sie patrze na swoja sygnalizacje tam zielone nadal,zdziwiony jestem,zaraz po chwili wskakuje zółte i czerwone,a ja stoję na środku pasów i sygnalizacja nad głowa,gdy auta z naprzeciwka stanęły bo miały czerwone, opuściłem pas żeby nie stać tak na środku pasów,ale nad głowa jak zdarzyłem zerknąć było czerwone. I pytanie czy dobrze postąpiłem opuszczając pas,sugerując się ze byłem tym oczekującym ze ich pościłem,czy sygnalizacja coś szwankowała i powinienem stać na tych pasach i czekać na zielone ?
PascalTurbo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Auto: Audi A4 B5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1996

10 Maj 2011, 11:28

Może narysuj tą sytuację, bo nie mam pojęcia gdzie stałeś, że widziałeś swoja sygnalizację ... powinienes być przecież za sygnalizatorem ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

11 Maj 2011, 09:57

Hola hola. Czy nad każdym z dwóch pasów jest sygnalizacja? Czy sygnalizator na lewym pasie to sygnalizator kierunkowy (prosto i w lewo), czy tylko zielona lampka.

Przypuszczam, że nawet jeżeli dla każdego pasa ruchu jest oddzielny sygnalizator, to jest on zwykły, a nie kierunkowy. Postępujesz zatem tak jak w przypadku drogi z jednym pasem. Skręcając w lewo puszczasz tych z naprzeciwka. Nie zawsze światła są proste.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
    Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...