Pomarańczowe światło

18 Kwi 2011, 13:53

silvo44 napisał(a):stasiowski121 zaczął :roll: :roll:

Bo tak uważam, przez głupotę jednej/kilku osób w sposób bezpośredni ucierpiało kilkadziesiąt osób. Jak za zgłoszeniem jednej z poszkodowanych osób sprawą zajęły się media w przeciągu tygodnia dało się światła skutecznie opóźnić.
stasiowski121
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Podkarpacie
Auto: VW T4/Audi 80 B4/Passat B3
Silnik: 2.5 TDI AXG
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1997

09 Maj 2011, 17:05

Lekko wygrzebie stary temat,może nie dotyczy zółtego światła,ale sygnalizacji. Jade ulica gdzie są dwa pasy, prawy umożliwiający jechać prosto,lewy umożliwiający jazdę w lewo i prosto. Jade lewym pasem zielone światło, mijam już linie zatrzymania ciągle zielone światło już chce skręcać w lewo i nagle samochody z naprzeciwka ruszają bo dostały zielone, zatrzymałem sie patrze na swoja sygnalizacje tam zielone nadal,zdziwiony jestem,zaraz po chwili wskakuje zółte i czerwone,a ja stoję na środku pasów i sygnalizacja nad głowa,gdy auta z naprzeciwka stanęły bo miały czerwone, opuściłem pas żeby nie stać tak na środku pasów,ale nad głowa jak zdarzyłem zerknąć było czerwone. I pytanie czy dobrze postąpiłem opuszczając pas,sugerując się ze byłem tym oczekującym ze ich pościłem,czy sygnalizacja coś szwankowała i powinienem stać na tych pasach i czekać na zielone ?
PascalTurbo
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Jelenia Góra
Auto: Audi A4 B5
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1996

10 Maj 2011, 11:28

Może narysuj tą sytuację, bo nie mam pojęcia gdzie stałeś, że widziałeś swoja sygnalizację ... powinienes być przecież za sygnalizatorem ...
silvo44
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Olkusz
Prawo jazdy: 01 09 1983
Auto: TOYOT YARIS III
Silnik: 1,0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2011

11 Maj 2011, 09:57

Hola hola. Czy nad każdym z dwóch pasów jest sygnalizacja? Czy sygnalizator na lewym pasie to sygnalizator kierunkowy (prosto i w lewo), czy tylko zielona lampka.

Przypuszczam, że nawet jeżeli dla każdego pasa ruchu jest oddzielny sygnalizator, to jest on zwykły, a nie kierunkowy. Postępujesz zatem tak jak w przypadku drogi z jednym pasem. Skręcając w lewo puszczasz tych z naprzeciwka. Nie zawsze światła są proste.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik 2UR-FSE
    Kolejną 5-litrową V-ósemką, która otrzymała znaczek Lexusa jest motor o oznaczeniu 2UR-FSE. Ten niemal 400-konny silnik z bezpośrednim wtryskiem paliwa nigdy nie występował w pojedynkę. Lexus łączył go z dodatkowym ...
    Moto Session 2020
    Hala wypełniona autami klasycznymi - Auta luksusowe i sportowe np. Aston Marin Vanquish, Nissan GTR , Dodge Viper SRT Limited Edition, Ford Mustang Rouch, Corvetta C7, Lamborghini Huracan, unikatowe amcary, najciekawsze modele ...