Pomoc dla kompletnie zielonego.

31 Gru 2018, 10:46

No wiadomo zależy jak trafisz ale w tak tanim aucie lepiej kupić auto bezpośrednio od właściciela który ma go już jakiś czas i jest coś w stanie o nim powiedzieć niż np auto z Niemiec gdzie handlarzyna powie Ci Panie wsiadać i jeżdzić a auto wymaga sporego serwisu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Gru 2018, 12:20

No panowie, dziękuję za uwagi :) Najbardziej przemawia do mnie ta oferta:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wybiorę się i sprawdzę jak to wygląda na żywo.
W razie czego, będę szukał dalej. Już wiem na co zwracać uwagę :)
kapucha
Nowicjusz

31 Gru 2018, 13:15

Ja akurat jestem zwolennikiem tanich aut sprowadzanych, wiadomo że są zużyte ale z reguły jak sie zrobi obszerny pakiet startowy zeby je doprowadzic do ładu to poźniej można normalnie jeździć. Tylko trzeba sie liczyc z tym ze wyniesie to 50-100% wartości auta.
W duzej czesci aut krajowych, a szczegolnie tych z lpg ponizej 5 tys masz jako historie serwisową caly festiwal druciarstwa, z ktorym nigdy nie dojdziesz do ładu ;) I za rok juz szukasz kolejnego auta bo szkoda ładowac kase w szrota bez perspektyw.
Takich w miare normalnie serwisowanych aut o niskiej wartosci to moze jest 5% max 10% z tych co sie pojawiaja w ogłoszeniach.
Dodatkowy plus jest jeszcze taki, ze masz pewnosc ze auto nie jest po duzym dzwonie bo zwyczajnie nikomu nie oplacalo by sie tego juz robic czego nie mozna powiedziec o aucie sprowadzonym do pl 5-10 lat temu.
txxc
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW E46/Daewoo Lanos
Silnik: 2,2 170KM/1,6 106KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...
    Renault ALASKAN pick-up
    Po wprowadzeniu do sprzedaży w 2015 roku Renault Duster Oroch, pick-upa o ładowności pół tony, Renault przedstawia model ALASKAN, jednotonowego pick-upa o nadzwyczajnym designie. Solidny i wygodny, jest on doskonale ...