Pomoc dla kompletnie zielonego.

31 Gru 2018, 11:46

No wiadomo zależy jak trafisz ale w tak tanim aucie lepiej kupić auto bezpośrednio od właściciela który ma go już jakiś czas i jest coś w stanie o nim powiedzieć niż np auto z Niemiec gdzie handlarzyna powie Ci Panie wsiadać i jeżdzić a auto wymaga sporego serwisu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Gru 2018, 13:20

No panowie, dziękuję za uwagi :) Najbardziej przemawia do mnie ta oferta:
[link do oferty na Olx wygasł]
Wybiorę się i sprawdzę jak to wygląda na żywo.
W razie czego, będę szukał dalej. Już wiem na co zwracać uwagę :)
kapucha
Nowicjusz

31 Gru 2018, 14:15

Ja akurat jestem zwolennikiem tanich aut sprowadzanych, wiadomo że są zużyte ale z reguły jak sie zrobi obszerny pakiet startowy zeby je doprowadzic do ładu to poźniej można normalnie jeździć. Tylko trzeba sie liczyc z tym ze wyniesie to 50-100% wartości auta.
W duzej czesci aut krajowych, a szczegolnie tych z lpg ponizej 5 tys masz jako historie serwisową caly festiwal druciarstwa, z ktorym nigdy nie dojdziesz do ładu ;) I za rok juz szukasz kolejnego auta bo szkoda ładowac kase w szrota bez perspektyw.
Takich w miare normalnie serwisowanych aut o niskiej wartosci to moze jest 5% max 10% z tych co sie pojawiaja w ogłoszeniach.
Dodatkowy plus jest jeszcze taki, ze masz pewnosc ze auto nie jest po duzym dzwonie bo zwyczajnie nikomu nie oplacalo by sie tego juz robic czego nie mozna powiedziec o aucie sprowadzonym do pl 5-10 lat temu.
txxc
Początkujący

Prawo jazdy: 01 01 2006
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW E46/Daewoo Lanos
Silnik: 2,2 170KM/1,6 106KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Automatyczne światła z czujnikiem zmierzchu
    Automatyczne włączanie świateł to prosty system, działający w oparciu o mierzący natężenie światła czujnik zmierzchu. Dzięki niemu światła mijania są automatycznie uruchamiane w momencie gdy zapada zmrok lub auto wjedzie ...
    BMW serii 3 - samochód do driftu
    Kompaktowe BMW urosło już do miana legendy driftu i sięgają po nie zarówno amatorzy, jak i doświadczeni zawodnicy. Na zawodach driftingowych zobaczymy przeróżne wersje i generacje serii 3 – od już dość ...