16 Sie 2016, 12:53
Ale to będziesz rejestrował na niemieckie tablice? - kupno w Niemczech?
Civic ma jeden z większych kufrów w swojej klasie, ale też trochę ciężko, bo masz budżet trochę jakby za mały na IX generację, 1.8. A VIII generacja już trochę lat ma.
Ale to byś chyba musiał na spokojnie przemyśleć czy w końcu zmieścicie się w kompakta / czy nie.
No i jaki silnik, jaka moc ... bo piszesz, że tani w utrzymaniu, to Mazda 3 1.6 105 koni, na łańcuszku, spala w trasie do PL (z Niemiec) ok. 8l/100km przy 140km/h autostradowej jazdy, ale taki silnik może nie odpowiadać każdemu.
Jaką moc silnika byś chciał mieć?
Znajoma ma i30 II z 1.6 GDI 135 koni, trochę tych koni nie czuć, ale podatek za niego jest niski, bo katalogowe spalanie ma 5l/100km (ładnie podkoloryzowali), także podatek za niego jest niski (chociaż nie wiem od czego podatek drogowy zależy w Niemczech, od spalania, czy pojemności?). Tylko układ kierowniczy trochę sztuczny. Z drugiej strony - można dostać nieźle wyposażony egzemplarz w dobrej cenie. Do tego jest na łańcuszku.
Inny znajomy ma Cee'd kombi II, z wyglądu jakoś lepiej ta bryła kombi wygląda, ale w środku, materiały - dla mnie bardziej i30 przemawia. Siedzenia z przodu też jakieś dziwne, mnie się źle siedzi.