Pomoc / Porada - Zakup Pierwszego Samochodu

03 Kwi 2024, 21:17

Cześć, jako świeżo upieczony kierowca przymierzam się powoli do zakupu swojego pierwszego auta. Przeglądanie ogłoszeń na dwóch popularnych portalach "aukcyjnych" powoduje u mnie tylko coraz większy mętlik w głowie także postanowiłem założyć konto na forum i spytać was o opinie, mam nadzieję, że nie trafiłem z deszczu pod rynnę. 8)

Najważniejsze informacje:
Budżet -> 25-30tyś
Dziennie będę pokonywał prawie 40km (dom-praca-dom)
Niektóre weekendy i Urlop to podróże na ryby , te bliższe (do 80km w obie strony) i te dalsze (300km w obie strony)
Ze względu na moje hobby potrzebuję auta które komfortowo pomieści mój cały majdan w postaci pokrowca 150cm , fotela wędkarskiego , wiaderek i innych dupereli , nie jest tego specjalnie dużo ale zawsze trochę jest.
Preferowałbym automat , jednakże domyślam się że w tym budżecie może być z tym ciężko.
Diesel / Benzyna - niestety brak doświadczenia nie pozwala mi tutaj zabrać głosu.
Wszystko wskazuje na Sedan / Kombi / Suv z naciskiem na te dwa ostatnie.

Pozdrawiam i dziękuje wszystkim za czas poświęcony na odpowiedź :ok:
belgrum
Obserwowany

03 Kwi 2024, 23:54

jakieś kombi tutaj widzę.

może np. hyundai i40 1.7crdi za 30 tys to gdzieś rok 2011-2012
MOże jakaś avensis Kombi 1.8benzyna koło 2009-2010r

ale to i tak auta bliżej minimum 30 000zł
toyman40
Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brak snu to jak nadmiar alkoholu u kierowcy
    Powodów zmęczenia i niewyspania może być wiele, przede wszystkim jednak to brak odpowiedniej ilości snu. Zachowania zaspanej osoby za kierownicą są równie niebezpieczne jak tej kierującej pojazdem pod wpływem ...
    Jak bezpiecznie przewozić psa w samochodzie?
    Na wakacyjne wyjazdy właściciele psów często zabierają swoje czworonogi. I chociaż w domu mogą być ich najlepszymi towarzyszami, to w podróży źle przewożony pies może stanowić zagrożenie dla siebie samego, kierowcy ...