Pomoc w ocenie auta Renault Laguna Coupe 2.0T

26 Maj 2021, 20:28

Witam,
Zwracam się z prośbą o pomoc w ocenie auta z linku poniżej.
Czy warto jechać na oględziny oraz na co ewentualnie zwrócić uwagę przy oględzinach.

[link do oferty na Olx wygasł]

Czytając różne wątki na forum zauważyłem, że Renault Laguna z tym silnikiem jest bardzo polecana. Rozważam też zakup Lexusa IS250 oraz Mercedesa W204. Które z tych modeli najbardziej polecacie?
dszczepaniak
Obserwowany

26 Maj 2021, 23:52

Jak dla mnie IS250, najlepsza ergonomia i komfort. Mam 190cm wzrostu i najlepszą pozycję zajmuję w Lexusie. V6 to poezja w porównaniu z pozostałymi opcjami silnikowymi.
Mercedes za mały dla mnie osobiście. Laguna na ostatnim miejscu ale tylko dlatego że to nie jest premium. Nie jest zła ale nie jest to premium po prostu.
Nie angażuję się w polemikę. Każdy jest inny, wszystko opiera się na kompromisach. Doradzam optymalne rozwiązania w oparciu o rzeczywistość, doświadczenie i zdrowy rozsądek.
lasagne
Początkujący

27 Maj 2021, 13:40

W tej Lagunie masz system 4Control oznaczający skrętne tylne koła powyżej chyba 60km/h. Warto sprawdzić czy działa poprawnie. Ogólnie silnik ok, a na zdjęciach w czarnym kolorze mało co widać ale auto wygląda całkiem nieźle. Jeżeli Ci się podoba warto je zobaczyć. Sprawdź sobie kiedy było sprowadzone i historię jak już będziesz na nie zdecydowany.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochody dostawcze Forda: przegląd nowych modeli
    Samochody dostawcze to nieodłączny towarzysz biznesu – do przewozu towarów, małych i większych ładunków czy transportu pracowników nadają się doskonale. Przedsiębiorcy szukają dostawczych pojazdów, ...
    Niebezpieczny brud na samochodzie
    W okresie zimowym, z powodu topniejącego śniegu, na drogach często zbiera się błoto i sól, co skutkuje koniecznością częstych wizyt kierowców na myjni. Niestety nie wszyscy zdają sobie sprawę z ryzyka jakie ...