Pomoc w ocenie auta

29 Lut 2016, 16:26

Witam serdecznie,
Czy możecie mi pomóc w ocenie tego auta?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony przebiegiem auta i ogólnie wyglądem tego samochodu
Kaslinus
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 02 2013
Przebieg/rok: 7tys. km
Auto: Lanos 5D Hatchback
Silnik: 1.6 SX 100 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

29 Lut 2016, 17:48

Oglądałeś to auto na żywo? sprawdzałeś przebieg? bo to co ktoś wpisał w ogłoszenie to oddzielny temat, jakoś nie wierzę że auto z takiego segmentu pochodzące z DE może mieć mniej niż 100 tys przejechane przez 23 lata..i jeszcze kupione przez handlarza za 1000-1200 euro od I właściciela.

Ta bezwypadkowy to też wg mnie podejrzany temat, niektóre miejsca spasowania dla mnie są nieciekawe. No i jakoś dziwnie tylko 3 zdjęcia, tak bardzo bezpiecznie przedstawione to auto...
Lovato34
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wlkp
Prawo jazdy: 18 08 2002
Przebieg/rok: 14tys. km
Auto: VW Golf 4
Silnik: 1,8T
Rok produkcji: 2000

29 Lut 2016, 18:06

Bardziej uwierzyłbym, że licznik się już przekręcił
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8
Rok produkcji: 2010

01 Mar 2016, 00:29

Toż to rarytas,ja bym rejestrował na żółte tablice..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Mar 2016, 11:37

Dziękuję wszytskim za jakże szczere odpowiedzi zobaczyłem ten samochód to facet, który to sprzedawał strasznie kręcił i jego wypowiedź nie była logiczna więc odpuuściłem. Mam parę innych prospektów jak na przykład
[link do oferty na Olx wygasł]
co sądzicie o tych samochodach, osobiście 306 strasznie pociąga mnie swoją wersją wyposażenia
Kaslinus
Nowicjusz

02 Mar 2016, 11:45

206 tylko i wyłącznie z pewnego żródła choć ten z linku ma jeszcze stare tablice (z flagą) więc musiał być długo w jednych rękach tylko ten przebieg a kierownica styrana jakby miało co najmniej 400tysięcy nalotu..

306 bardzo ładne i z rzadko spotykaną wersją Roland Garros tylko jeśli dobrze kojarzę to auto sprzedaje się już trochę czasu ale jak masz niedaleko to obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Superb w wersji kombi
    Pierwszy egzemplarz nowej ŠKODY Superb w wersji kombi dla Klienta z Czech, został już wyprodukowany. Zbudowany w fabryce w Kvasinach samochód posiada silnik 2.0 TDI i biały lakier nadwozia. ŠKODA Superb ...

02 Mar 2016, 15:12

Witam,
Byłem własnie oglądać tę 306tkę i dosyć dużym mankamentem był porwany fotel. Wydaję mnie się że to wynika ze specyfiki tych foteli kubełkowych, zawieszenie dosyć sztywne, belka tylna w dobrym stanie, za taką kwotę opłaca się? I niedawno zauważyłem [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] kolejna prośba o ocenę
Kaslinus
Nowicjusz

02 Mar 2016, 16:39

Lepiej 306 bo jak laga to I generacja
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2010

03 Mar 2016, 00:15

Fotel to normalna rzecz w tylu letnim aucie,jeśli auto jest sprawne technicznie to ja bym się nie zastanawiał tylko brał.
Barol
Awatar użytkownika

03 Mar 2016, 12:14

Dziękuję za odpowiedzi jeszcze mam prośbę o ocenę tych dwóch aut oraz pytanko co jest taką typową awarią w takich samochodach jak 206 gti czy 306? Wiem że tylna belka wymaga pielęgnacji. I jeszcze pytanie ogólna jakie auta polecacie do jazdy miejskiej do 8-10 tysięcy złotych? Pochodzę z Mazowsza, z Warszawy i moim celem jest benzyna, dosyć dynamiczna jednostka. Raz na tydzień jadę w podróż poza granicę miasta 30 km od mojej lokalizacji.
Oto linki do tych dwóch aut
[link do oferty na Olx wygasł] obawiam się tej wymiany popychaczy zaworów, czyżby pękł pasek rozrządu i silnik nie będzie za niedługo do wymiany?
Kaslinus
Nowicjusz

03 Mar 2016, 12:38

206 to auto niespodzianka,tam wszystko może paść.. zaczynając od tylnej belki a koncząc na wariującej elektryce..

Zastanów się nad tym 306 co podałeś bo jeśli faktycznie jest ok to warto wziąść,porobić co trzeba i cieszyć się bezawaryjną jazdą.

zerknij na te oferty:
[link do oferty na Allegro wygasł] - maska albo niedomknięta albo coś się działo z przodem.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - mały ale wariat :mrgreen:
Barol
Awatar użytkownika

03 Mar 2016, 19:43

Do dynamicznej jazdy miejskiej wystarczyłby Ci silnik 1.6, 2.0 to większe spalanie no i jak kupować 206 to z pewnego źródła a najlepiej autko klubowe, autka te z dużymi silnikami nie służą do emeryckiej jazdy :p
Ciężko jest kupić zadbane 206, wiem po sobie bo szukałam takiego około pół roku.
Też na Twoim miejscu poważnie zastanowiłabym się nad tym 306 co wkleiłeś, to autko ma 20 lat więc ten porwany fotel to najmniejszy problem, jak mechanicznie jest ok i nie jest pordzewiałe to tylko brać. Zawsze możesz wziąć go na stację diagnostyczną tylko pamiętaj żebyś to Ty ją wybrał a nie sprzedający.
Shatanka
Początkujący

Prawo jazdy: 22 08 2005
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Renault Laguna 3 GT
Silnik: 2.0T 204KM
Rok produkcji: 2008

06 Mar 2016, 09:44

Byłem na oględzinach tych dwóch 206 s16 i te pierwsza z 1999 roku to jest bubel i czuć od faceta, że to początkujący handlarzyna, elektryka siada, ale głównie to pierdółki jak brak podświetlenia klimatronika, belka już niedomaga, więc odpada. Jak ktoś będzie chciał go kupić to odradzam.
Drugi, z 2004 roku, przerobiony wydech, skrzynia biegów już powoli nadaję się na złom, no i też jest w dużo lepszym stanie, ogólnie taki samochód posiadający plusy i minusy, nie pasujący do mnie. Jak ktoś będzie chciał go kupić to nawet fajna zabaweczka na rok :). Nadal poszukuję samochodu, możecie dać linki do samochodów, jeszcze nie widziałem żadnego samochodu które mi wysłaliście, ale w przyszłym tygodniu zabieram się za to. Szukam samochodu z silnikiem koło 100 KM, Posiadam Lanosa, więc chciałbym, żeby była podobna wielkość środka.
Kaslinus
Nowicjusz

06 Mar 2016, 13:31

Te dwa wklejałem już wyżej więc można zobaczyć.
[link do oferty na Allegro wygasł]
dodatkowo tą 306 co wyżej wklejałeś też się możesz zainteresować no i inne świeże ogłoszenia.
[link do oferty na Olx wygasł] - co prawda od młodzika ale wygląda na dobrze utrzymaną i od ponad 6lat w jednych rękach tylko sporo wyświetleń..
[link do oferty na Olx wygasł] - koszt opłat max 1500zł i dobry silnik (mocny a przy tym ekonomiczny).
No i na koniec bardzo ciekawe ogłoszenie.
Barol
Awatar użytkownika

13 Mar 2016, 15:41

Witam serdecznie,
Po przerwie znowu zacząłem szukać auta. Co sądzicie o audi a3 z 1.6? Czy to awaryjny silnik? Czy bardziej szukać z 1.8?Przez te szukanie zaczął się zaciemniać obraz co jest dobre a co nie...bardzo proszę o pomoc w tym, szukam samochodu, który nie będzie co 2-3 tygodnie padał bo jakaś awaria. Znalazłem też taki samochód, bardzo proszę o ocenę tego auta
[link do oferty na Allegro wygasł]
Kaslinus
Nowicjusz