REKLAMA
Witam!
Zwracam się do Was o pomoc w wyborze samochodu...
Od miesiąca jestem w trakcie poszukiwań samochodu dla siebie i mam na oku tylko dwa samochody. Nic poza nimi mi się nie podoba oczywiscie w takim budżecie jaki mam do przeznaczenia na samochód czyli do 15 tys zł.
Pierwszy samochód to Audi A3 8L po lifcie tylko i wyłącznie z silnikiem 1.8T.
Bardzo podoba mi się ten samochód a silnik jest poprostu stworzony dla mnie.
Plusem jest to ze znam bardzo dobrze ten samochód wiem na co zwracać uwagę przy poszukiwaniach tego samochodu ponieważ jeszcze do nie dawna byłem posiadaczem takiego samego ale z innym silnikiem.
Minusem natomiast jest to ze te samochody zwłaszcza z tym silnikiem mają za sobą ciężki żywot dodatkowo są juz starymi autkami (17, 14 lat) i znalezienie takiego w dobrym stanie wizualnym i technicznym graniczy z cudem.
Drugie autko to Alfa Romeo 147 z 1.9 JTDM 120 bądź 150km po lifcie czyli roczniki od 2004 do 2010.
Z Alfami nie miałem dużo do czynienia wiec o tych samochodach nie wiele wiem. Alfa bardzo mi się podoba i jest dużo więcej egzemplarzy na portalach wartych uwagi.
Alfa przyciaga mnie ze wzgledu na wygląd bo jest na prawdę śliczna i biorąc pod uwagę np egzemplarz z 2008 roku jest to auto dużo swiezsze niż A3.
Odgania mnie to że jeśli Alfa to tylko diesel ale w sumie wszystkiego trzeba spróbować... po drugie te straszne opinie które krążą wśród ludzi i w internecie skutecznie mnie odstraszają... spotkałem się z wieloma dobrymi opiniami o tych autach ale tych negatywnych jest dużo więcej.
Podsumowując:
Do Audi ciągnie mnie głównie ze względu na silnik ale zastanawiam się czy jest sens szukać takiego starego juz samochodu.
Alfa przyciaga niesamowitym wyglądem i większą świeżością odrzucają źle opinie o tym samochodzie.
Proszę o Wasze zdanie na ten temat... Pozdrawiam