Pomoc w wyborze 3 Auta

23 Maj 2020, 21:28

Witam serdecznie, odrazu na wstepie powiem ze zbytnio nie znam sie na autach, poprostu duzo czytam, biore opinie od znajomych ale wolal bym sie sie doradzic rowniez innych.
Otoz mieszkam w UK, chcial bym wziac Auto i mam dylemat przez znajomego zostaly mi zaproponowane 3 auta

Audi a3 E-Tron 1.4 z 2018 bodajze - 55 mil przejechane
Golf Gtd z 2017 bodajze z silnikiem 1.9 okolo 30 mil przejechane
Mercedes A Klasa z 2015 - ktora nie ukrywam bardzo mi sie podoba ale nie wiem czy ludzie chwala czy nie. 3 Linki daje ponizej i chcial bym zaznac opini czy wgl byscie te modele polecali czy jednak odradzali.

1. https://www.hiltoncarsupermarket.co.uk/ ... re-2774671

2. https://www.hiltoncarsupermarket.co.uk/ ... re-2624582

3. https://www.swcarkomis.uk/cars/819-volk ... -hatchback

a moze Bmw seri 1 ?

Nie wiem Poprostu chcial bym zaczerpnac wiedzy od was ktorzy na pewno sie znaja.
Arijan2K
Nowicjusz

23 Maj 2020, 22:39

Wszystko zależy od Twojego sposobu korzystania z auta, rocznych przebiegów, prywatnych preferencji. Na ten moment ciężko Ci cokolwiek doradzić, musisz doprecyzować temat.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

23 Maj 2020, 22:43

Ciezko mi powiedziec o rocznych przebiegach na pewno bede korzystal zeby pojechac gdzies za granice czyli w dlugie dystanse jak i do sklepu nad morze czy w inne miejsca. Chce poprostu czuc sie komfortowo prowadzac ze te auto plynie po drodze a nie klekocze i tylko sie ciagnie ;p
Ciezko mi powiedziec comogl bym jeszcze dodac jak juz mowilem slabo sie znam na autach . Wiem ze w Audi jest lepsze wyposazenie niz w tym Merolu , ale nie wydaje mi sie by to bylo dla mnie wazne dodatkowo na hybrydach sie nie znam, duz osob mowilo mi ze cdi 2.2 disel w tym mercach jest dobry. Ale nie znam osob ktore jezdzily nim badz mialy jakas kolwiek z nia stycznosc.
Arijan2K
Nowicjusz

24 Maj 2020, 23:02

Z Audi jest taki "problem', że to hybryda ładowana z gniazdka, a więc po (strzelam) 40km na prądzie masz zwykłe auto benzynowe... aż do momentu naładowania go z gniazdka. Czy warto, odpowiedz sobie sam. Pozostałe auta są bardziej uniwersalne, a jeśli podoba Ci się Audi, to po prostu szukaj z innym silnikiem.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

24 Maj 2020, 23:12

Najbardziej to podoba mi sie ta A clasa ale rozne opinie o niej slyszalem.
Arijan2K
Nowicjusz

24 Maj 2020, 23:24

A o czym dokładnie? Bo np silnik jest bdb, skrzynia (o ile się nie mylę 7G-tronic) też jest ok. No i bez przesady - auto ma ~30k km przebiegu, więc nic nie powinno się dziać, a jak będziesz dbać, to posłuży
mike
Moderator
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LC Convertible - co o nim wiemy?
    Chociaż Lexus ma duże doświadczenie w budowaniu kabrioletów, japońska marka od kilku lat nie oferuje samochodów tego typu. Wygląda jednak na to, że wszystko już wkrótce się zmieni za sprawą Lexusa LC ...

24 Maj 2020, 23:26

To ze silnik dobry to slyszalem akurat, ale plote slyszalem o tym ze jest np bardzo maly i jesli cos by sie zepsulo to trzeba az silnik wyjmowac bo ciezko sie dostac do tych A class. CIezko mi powiedziec czy to prawda no ale tak slyszalem
Arijan2K
Nowicjusz

24 Maj 2020, 23:30

Wyciąganie silnika do byle naprawy to domena poprzednich generacji tego modelu. Nie sądzę, aby w kompakcie o normalnej konstrukcji były potrzebne takie manewry (przykładowo w Civicu ufo też był diesel 2.2, a jakoś nie mówi się o tym, że trzeba go targać na zewnątrz, żeby coś zrobić).
Ale ogólnie racja, auto jest raczej z tych mniejszych. Przed zakupem musisz koniecznie przymierzyć się do niego i do konkurentów.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

24 Maj 2020, 23:48

Tak na pewno zrobie, mimo wszystko dziekuje za jaka kolwiek odpowiedz.
Arijan2K
Nowicjusz