Witam.
Jako iż jest to mój pierwszy post na tym forum ( które poniekąd śledzę od długiego czasu), chciałbym się przywitać.
Przejdźmy do rzeczy, poszukuję samochodu ponieważ moje obecne auto doprowadza mnie do coraz większych nerwów. Jest nim qashqai w wersji 1,5dci którego nie polecam nikomu. Strasznie słaby stosunek jakości do ceny. Auto w ogóle nie jedzie, a materiały w środku to istna porażka.
Obecnie szukam samochodu do 33 tys.
Moc: od 130 koni ( im więcej tym lepiej)
Nadwozie: Sedan, Hatchback, Coupe, Kombi
Obszar: Województwo warmińsko mazurskie.
Przebieg: 15 tys. rocznie
Dodatkowe info: Zależy mi na aucie o dynamicznym wyglądzie z niezłymi materiałami w środku. Przede wszystkim z dość zrywnym silnikiem i rozsądnymi kosztami eksploatacji. Przedstawiam diesle wiem, że jak na mój przebieg to może być nieciekawy wybór. Aczkolwiek rope mam za naprawde małe pieniądze. I jeżdzę wręcz za darmo. Dlatego diesel. Chociaż ciekawą benzynką z turbo nie pogardzę
Kwota: Jako iż nie sprzedałem obecnego auta, myślę o wymianie. Orientacyjnie do 33 tys. ( Dorzucę coś do swojego samochodu)
Sam myślałem nad:
-Laguną III 2.0 dci, ciekawe, ładne, przestronne auto. O wiele bardziej trwałe od poprzedniego modelu.
- Chevrolet Cruze 2.0 163km diesel Automat. Zrywny, dobre jakościowo materiały w środku, rozsądne koszty eksploatacji.
-Citroen c5 tylko nie wiem czy zmieszczę się w budżecie.
-Bravo 1.9 jtd 150 Bardzo dobry stosunek cena/jakość Tylko to Fiat... Mi to akurat nie przeszkadza. Tylko martwi mnie szybki spadek ceny
-Alfa romeo 159 2.4 JTD Ideał.. Niesamowicie piękna sylwetka, dynamiczne mało awaryjne silniki. Aczkolwiek duży spadek wartości, trudności w odsprzedaży oraz ewentualne znalezienie mechanika do serwisowania ( Mój się nie podejmuje) jakoś odpycha mnie od auta.
2 Przykłady ogłoszeń aut które mnie zainteresowały.
[link do oferty na Allegro wygasł] Wygląda świetnie, aczkolwiek jak wiadomo Elbląg to zagłębie handlarzy, kiedyś oglądałem Octavie od tej osoby niezły wiatrak. Ten egzemplarz prezentuje się dość ciekawie. Aczkolwiek po zdjęciach wydaję mi się że był malowany. No i ten silnik z VW czym on się różni od 2.0 TDI? Podobno ten egzemplarz ma książkę serwisową do końca. Warto tym się zainteresować?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ciekawy egzemplarz. Już go oglądałem. Nie bity, nie malowany. Ładnie utrzymany w środku, doinwestowany 2 komplety nowych opon, wymienione turbo i częsci takie jak w ogłoszeniu. Martwi mnie tylko przebieg i to czy ta laguna jest warta swojej ceny bo to jednak 2007 rok i 224 tys przebiegu. Jest to prywatne auto handlarza, jeździł nim ponad rok.
To tyle proszę was o ocenę aut podanych oraz o propozycje wraz z linkami do aut z warmińsko-mazurskiego. Za wszelką pomoc serdecznie dziękuję
![Wink ;)]()