REKLAMA
Witam.
Jestem nowy na forum i postaram się jasno przedstawić sprawę i proszę Was o pomoc w doradzeniu mi co do zakupu auta
Aktualnie jeżdżę VW Vento 97r. 1.9TDI 90KM. Auto mam od 6 miesięcy (wcześniej miałem Astrę I 1.4benzynkę 60KM), ale do rzeczy:
A więc od nie dawna przeprowadziłem się do dużego miasta i nigdy wcześniej tyle nie jeździłem do teraz, tygodniowo po samym mieście robię około 150-170km + 2 wyjazdy za miasto w miesiącu (ok. 130km w dwie strony). Od nie dawna zacząłem się zastanawiać co byłoby lepsze do takiego trybu jazdy że tak powiem: benzyna czy diesel? (auta z gazem raczej nie chcę, ale gdyby byłoby coś ciekawego to może, może).
Gdzieś zimą chciałbym przesiąść się do innego auta i planuję wydać na to max 12000zł (rozglądałem się za Audi A4 i A6, VW Bora i Passat, Ford Mondeo, Opel Astra i Vectra C), a jakie są wasze opinie na ten temat i jakie auta byście polecali?
Dodam że chodzi też o spalanie, a mianowicie tak aby w mieście mieściło się max w 10L/100km (im mniej tym lepiej ).
Wyposażenie? Wymagający nie jestem: elektryczne szyby, klima i dobrze działające audio mnie zadowoli
Z góry dziękuje za odpowiedzi i liczę na Waszą pomoc Pozdrawiam