REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Dishman napisał(a):Audi A4 z silnikiem 1.8 T? 150 KM, turbo benzyna, więc doznania są rewelacyjne.
stasiowski121 napisał(a):- silnik dynamiczny i oszczędny bezkompromisowo, to jedne z najlepszych silników diesla jakie są na rynku,
- pozycja za kierownicą jak dla mnie jest idealna ( mam 187cm ) a przestrzeni nie brakuje i z tyłu.
Tylko proszę Cię nie pisz że słyszałeś że Alfa jest awaryjna!
horscik napisał(a):Ok, a jak wygląda część finansowa eksploatacji i części?! (wahacze, zawieszenie, klocki, tarcze, rozrząd, itp.)
horscik napisał(a):Oglądając różne oferty widzę, że wahają się one pomiędzy 14, a nawet 30 tysięcy PLN, na co zwrócić uwagę, na jaki przebieg patrzeć? Czy do 20.000 PLN uda mi się znaleźć sprawną wersję (bez kompletnie żadnego wkładu finansowego)?!
horscik napisał(a):Kolejna sprawa czy przesiadając się na diesla nie zajadę go?! Znajomy tak zrobił z trzema dieslami i rozmawiając z nim powiedział, żeby lepiej wybrać benzynę.
Kamilp napisał(a):Ja niedawno kupiłem Alfe i teraz będe wymieniał rozrząd (chyba kupie gates) + do tego pompa wody i rolki itp. to razem z wymianą 800zł
bazylian35 napisał(a):Jeśli chodzi o diesla i kombi zastanów się też nad volvem V40. Samochód przedewszystkim bezpieczny, zrywny 1.9 i 115KM w zupełności wystarcza:)
stasiowski121 napisał(a):Jeździłeś kiedyś dieslem?
Kamilp napisał(a):lepiej kup za 15-16tyś i miej coś na wkład finansowy
qki007 napisał(a):Coś Ci mocno dużo za ten rozrząd chcą. Ja dałem chyba 450 zł za części (a mam troszkę więcej i "gorzej" do wymieniania bo 2,4 20V) i robociznę 150 zł zapłaciłem - części pasek Gates, rolki i napinacz SKF a pompa wody Dolz.
bazylian35 napisał(a):Jeśli chodzi o diesla i kombi zastanów się też nad volvem V40.
qki007 napisał(a):Bardzo fajny samochodzik, a do tego "prawdziwe" kombi, bo jednak Alfa to kombi tylko z nazwy.