Witam
Pewnie jest to jeden z tych postów które irytują pewna rzeszę czytelników ale chcę na wstępie zaznaczyć, że nie idę na łatwiznę i nie proszę o podanie gotowego rozwiązania ale rad jak te rozwiązanie znaleźć samemu.
Przeczytałam artykuly odnośnie wyboru diesel czy benzyna, dot. przebiegu, rocznika itd i wychodzi, że jestem typowym Januszem bo szukałam auta właśnie w tych kryteriach czyli młode, mały rocznik ale budżet ograniczony (o ironii nawet myślałam i diesel) ale do brzegu
Mam za sobą jedna zła transakcje, sprawa trafi do sądu stąd też mój paniczny strach przed kolejnym zakupem. Nie jestem znawca motoryzacji i brakuje go w moim najbliższym otoczeniu.
Moje kryteria do tej pory to
-Budżet do 30 tys
-benzyna
-jezeli chodzi i przebieg to jestem rozdarta na co patrzeć
-jestem z województwa śląskiego, rozważam oferty z południowej części, max centralna Polska
Oglądając oto Moto relacje ceny do rocznika wpadły mi w oko peugeot 301 i Skoda Rapid ale doczytałam tu już że to bardzo budżetowa opcja, stąd wyciągam wnioski że nie potrzebnie fiksuje się na roczniku auta.
Nie zależy mi na bajerach, wizualnie myślę że też nie mam dużych wymagań, tak dość prosto auto ma być zadbane, najlepiej Kombii ewentualnie sedan (w miarę rodzinne) i co najważniejsze dla mnie .. w dobrym stanie technicznym
Moi ostatnio zakup był to ford focus był sprawdzany z mechanikiem (polecony przez poleconego) no i po dwóch dniach zaczęły wychodzić wady... Wiem że ktoś musi sprawdzić te auto dla mnie ale nie potrafię odsiac ogłoszeń, które warto rozważać, mam problem z zawężeniem kryterii
Podsumowując proszę o parę rad jak laik powinien kupować auto
![Wink ;)]()
Może jest ktoś ze Śląska kto może takie oględziny zrobić ze mną?
Aaa szczytem marzeń będzie polecenie konkretnych pojazdów
Pozdrawiam