Pomoc w wyborze dynamicznego auta

14 Mar 2011, 15:18

Witam Szukam dość zwinnego autka

Wymagania:

Kierunek Japonia bądź Niemcy
Budżet to 18 tys. zł

Chcę zmienić auto na szybsze, gdyż lubię szybszą jazdę ale proszę nie myśleć że jakieś pałowanie auta albo coś.

Otóż gabaryty to auta większe od np. Polo i sedany też wchodzą w grę.

Kilka moich detali, które mogą pomóc

-Rocznikowo tak od 98r. wzwyż
-Pojemność od 1.6 do 2.2
-Spalanie żeby było średnie koło 8-10 a przy ostrzejszej jeździe niech i spali te 15 max
-No i główny warunek to przyspieszenie auta na czym mi zależy tak żeby były to auta gdzieś od 8,8s do 100 w dół.

Bardzo proszę o pomoc
jelonek
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa

14 Mar 2011, 15:53

honda accord moze ??
bo w zyciu trzeba zap********
szarik
Początkujący

Miejscowość: Chorzow

14 Mar 2011, 16:03

z jakim silnikiem?
jelonek
Nowicjusz

14 Mar 2011, 16:57

Jak chcesz coś dynamicznego to kup mniejsze auto np. corsa opc choć ciężko ją dostać. Jak coś większego to silnik co najmniej dwa litry. Z takim budżetem trudno będzie.
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

15 Mar 2011, 12:56

Może idzie coś znaleźć kolego nie wiem czy przeczytałeś uważnie ale sam zaznaczyłem, że mogą nawet być do tych 2.2 litra pojemności. Na większe mnie nie stać za duże OC i spalanie nie mam tak grubego portfela.
jelonek
Nowicjusz

15 Mar 2011, 13:01

Prelude 2.2 VTEC, E46 2.0, no ale przy spokojnej jeździe to takie spalą pewnie 10 albo 11 litrów w mieście.
havoc
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rzeszów
Auto: Porsche 911 Carrera 4 GTS
Silnik: 3.8 408 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Ustąp pierwszeństwa na przejściu dla pieszych
    Choć główną funkcją przejścia dla pieszych jest umożliwienie bezpiecznego przedostania się na drugą stronę ulicy, to właśnie na pasach ginie najwięcej pieszych – w 2018 r. w takich okolicznościach śmierć poniosło ...

15 Mar 2011, 16:41

jelonek napisał(a):z jakim silnikiem?

z silnikiem 2.0 oczywiscie lub z troszke mniejszym 1.8 z tego co pamietam tam bylo
bo w zyciu trzeba zap********
szarik
Początkujący

Miejscowość: Chorzow