REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Mantedos napisał(a):Golf -W dniu jutrzejszym będą oglądać Golfa VI 2.0 TDI 110km- czy ten wariant ma sens ? Podczas czytania forum nie widziałem żeby ktoś polecał Golfa, czy jest na to reguła?
Mazda - Fajne samochody, tylko ciągle myślę o rdzy, czy ta generacja również ma z nią problemy?
Astra - jeżeli benzyna to 1.4 z tego co już wiem, mamy na oku wersję 100km, warto ją rozważyć? Czy lepiej będzie szukać 1.4 T ?
Megan, i30 - nie poszukiwaliśmy jeszcze takich samochodów nie wiem też jakie silniki były w nich godne polecenia.
franccc napisał(a): ale to wolnossące 1.4 jest pomyłką
franccc napisał(a):W megane 1.6/110 albo 1.4tce,
franccc napisał(a):Osobiście szukałbym i30/ceed'a lub focusa 1.6
Pod kątem LPG 1.4T dobrze współpracuje?
rozumiem, że 1.6 to jest "starsza" konstrukcja, która poradzi sobie z LPG, czy 1.4 tce też będzie w stanie?
z Kia ceed się przesiedli, chcieliśmy spróbować czegoś innego, sprawdzę jeszcze i30'tki.
Focus masz na myśli mk3?
hoderi145 napisał(a):Megane 3 1.5 dci. Z FAP nie ma takich problemów jak z dpfem w vagu czy oplu.
franccc napisał(a):Szkoda na 5-10k ojro z przodu wyceniana po cenach Aso to mógł być np. zderzak i reflektory, trzeba obejrzeć
Manted napisał(a):Jedyny minus to dwumas i rozrząd do wymiany w przyszłym roku. Wstępnie zakładam że są to okolice 5k
franccc napisał(a):Rozrząd się zawsze robi po zakupie "profilaktycznie" więc to żaden dodatkowy koszt, i tak do zrobienia w każdym aucie