Pomoc w wyborze samochodu - hatchback

17 Lip 2018, 13:48

Dzień dobry wszystkim!
Zwracam się do was z prośbą o pomoc w wyborze samochodu.
Marka nie ma tu większego znaczenia - kryterium jest rodzaj nadwozia (najlepiej hatchback), cena - do 8 tys jeśli w benzynie lub 10 tys, jeśli będzie mieć lpg, silnik od 1.4 do 1.8. Fajnie, gdyby miał również klimatyzację, aczkolwiek nie jest to konieczny warunek. Samochód głównie do miasta - codzienne trasy po 20 km, raz w tygodniu 80 km.
Czytałem podobne tematy na tym forum i innych stronach, przeglądałem rankingi tuv... i już zgłupiałem. Do tej pory rozglądałem się za toyotą corollą e11, fordem fiestą, focusem mk1, volkswagenem polo iv, hondą civic VI, seatem ibizą. Omijałem ogłoszenia handlarzy, jednak i tak nie wiem, na czym się skupić. Ktoś pomoże w wyborze? Jestem z Podkarpacia, jednak w grę wchodzą oferty o odległościach do około 250 km.
Z góry dziękuję
Domini1420
Nowicjusz

17 Lip 2018, 15:58

A co powiesz o audi a3 8l? Na prawdę solidny samochód.
VASE1337
Obserwowany

17 Lip 2018, 17:14

Dzisiaj na forum wrzucałem dwie ciekawe A3.
[link do oferty na Olx wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] - tylko tutaj trzeba by było sprawdzić kompresję bo 10lat lata na gazie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

17 Lip 2018, 22:14

Dzięki za odpowiedź.
303 i 298 tys, to nie jest za duży przebieg? Spotkałem się z opinia na internecie, że Audi A3, był samochodem, który cieszył się popularnością wśród "rycerzy ortalionu" - obawiam się trafienia na zajechaną sztukę. Zwracać uwagę, czy samochód był sprowadzany z Niemiec?
Co prawda to nie hatchback, ale co sądzicie o tej hondzie? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Domini1420
Nowicjusz

17 Lip 2018, 22:20

Ehh kolejny ktory zobaczyl w miare autentyczny przebieg i sie wystraszyl,jak chcesz to za 100zl skreca Ci ile bedziesz chcial..
A3 w wiekszosci ma pochodzenie zza granicy,krajowa sztuke bedzie bardzo ciezko znalesc.

Civica wrzucalem dzisiaj na forum w innym temacie,wart zainteresowania.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

18 Lip 2018, 17:29

Zaproponowane audi wezmę pod uwagę.
Co myślicie o tych ofertach?
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Czy radzicie rozejrzeć się za innymi markami i modelami?
Domini1420
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy Polacy znają się na motoryzacji?
    Blisko 80% badanych Polaków twierdzi, że motoryzacja to ich hobby, a najczęstszym tego przejawem jest oglądanie motoryzacyjnych programów telewizyjnych. Takie wnioski płyną z najnowszego badania zrealizowanego ...
    Finał NIGHT POWER 2013 GP w Płocku / relacja
    Ostatnia runda tegorocznego NIGHT POWER Grand Prix zakończona. W Płocku zmierzyło się około 70 zawodników. W całym cyklu na starcie stanęło ponad 200 zawodników. Już wiemy kto jest najlepszy. Zwycięzcą całego ...

18 Lip 2018, 17:49

Domini1420 napisał(a):303 i 298 tys, to nie jest za duży przebieg?

taki normalny w 18 letnim samochodzie jeżeli prawdziwy
może się okazać że ma 2 x 303 tys :happy:

Dla Niemca, Duńczyka, Francuza to są Normalne przebiegi , żadna ujma dla auta, auto MA JEŹDZIĆ .. Polak musi mieć 180 tys Paranoja
Silnik może być Kaplica ale przebieg ma mieć 180 tys taki jest obraz 80-90% Kupujących . Potwierdzenie w 70-80% tematów
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

19 Lip 2018, 15:16

1.Ładna ale nikt jeszcze nie kupił? Te Corolle bardzo szybko schodzą jeśli są w dobrym stanie.
2.Ładny ale brak klimy..
3.Było coś z lewym przodem i coś tanio woła jak na polifta..
Barol
Awatar użytkownika

19 Lip 2018, 17:44

Umówiłem się na obejrzenie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - wg ogłoszenia, samochód to hatchback, a wg danych w https://historiapojazdu.gov.pl jest to "kareta (sedan)". Ktoś może wie z czym to jest związane?
Domini1420
Nowicjusz

19 Lip 2018, 17:48

O którym aucie mówisz?
Barol
Awatar użytkownika

19 Lip 2018, 17:51

O pierwszym - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Domini1420
Nowicjusz

19 Lip 2018, 17:59

Zwykły błąd bo raczej wątpie że auto ma przeszczepione numery.
Barol
Awatar użytkownika

19 Lip 2018, 18:42

Domini1420 napisał(a):Umówiłem się na obejrzenie. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz - wg ogłoszenia, samochód to hatchback, a wg danych w https://historiapojazdu.gov.pl jest to "kareta (sedan)". Ktoś może wie z czym to jest związane?

Możliwe że diagnosta tak klepnął na przeglądzie w cepik i tak już zostało.
Najlepiej rozkodować samochód po nr. VIN a nie z historiapojazdu
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie