Pomoc w wyborze samochodu

11 Gru 2012, 21:16

Dobra Panowie ja juz wybralem co bede sobie szukal po uzieraniu danej kwoty i wybor padl na mercedesa 190 albo C-klase dzieki za podane pomysly i propozycje. teraz tylko trzeba odkladac i znalesc cos ladnego. dzieki za podane propozycje.
jedi1pro
Nowicjusz

Auto: Mercedes-Benz 190
Silnik: 2.0e 118KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1988

11 Gru 2012, 21:36

Witam. Ja zainteresowalbym sie ta Sierka. Jak na pierwsze auto mysle ze to ciekawa opcja. Tani w zakupie - zostanie Ci sporo kasy w rezerwie, proste w budowie, a nawet jak w cos przywalisz przy driftach to naprawa nie bedzie droga, tym bardziej ze to Twoje pierwsze auto i od razu RWD...
Damian106
Początkujący

Prawo jazdy: 15 11 2006
Auto: Mitsubishi Colt

11 Gru 2012, 22:01

jedi1pro napisał(a):wybor padl na mercedesa 190
O ile nie jesteś fanatykim, pasjonatem starych aut bądź danej marki to bym sobie ze starymi rzęchami dał spokój. Natomiast za C-Klasse z poczatkowych lat produkcji patrzałbym.

Ale idzie nieco pomyśleć i mieć coś młodszego, bardziej na czasie.
Przykładowo wybrane linki zob -> [link do oferty na Allegro wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8

12 Gru 2012, 10:32

Tak 3litrowa Omega,211konia pod butem,jeszcze tył napęd,no fakt idealne auto dla świeżego kierowcy :no:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

12 Gru 2012, 11:16

Może polecicie mu odrazu BMW z 3.5litrowym motorem?
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2003

12 Gru 2012, 22:18

Krikus: fanatykiem mercedesa nie jestem ale bardzo mnie sie podbaja starsze auta z tym to trafiles ;).

Barol: fakt prawka dlugo nie mam ale bardzo duzo jezdze i robie to z rozumem ( nie udaje ze jestem mistrzem kierownicy ) i ze tak powiem szaleje samochodem tylko tam gdzie jest na to odpowiednie miejsce i warnuki oczywiscie. zawsze jak juz sobie przycisne zeby szybciej jechac to samemu a nie z kims. wiec sadze ze potrafil bym uzywac tej mocy w odpowiednich miejscach ;D. ale finansowa sytuacja nie pozwala na takie cudenka 200 kuca + bo to sie laczy z wiekszym silnikiem a zarazem spalaniem i duzymi oplatami :)
jedi1pro
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kierowcy groźniejsi od piorunów w czasie burzy
    W czasie burzy wielu kierowców najbardziej obawia się wyładowań elektrycznych, choć tak naprawdę dużo większe zagrożenie stanowią nieprzewidywalne zachowania innych uczestników ruchu oraz kiepska widoczność, ...

13 Gru 2012, 21:23

a spotkaliscie sie kiedys z mercedesem w124 coupe ? i mozecie cos ciekawego o nim powiedziec oplacalny zakup w cene do 10 tys ? czy raczej sobie odpuscic? taki maly przyklad : [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
jedi1pro
Nowicjusz