Pomoc w zakupie sprzętu!

31 Maj 2008, 23:57

Witam wszystkich forumowiczów!aczal
Mam kilka pytań ponieważ na sprzęcie car audio nie znam się zbyt dobrze.
Po starszym bracie :mrgreen: odziedziczyłem część sprzętu grającego do samochodu.
Jednak brakuje kilku ważnych części.
Może od początku wszystko chcę umieścić w samochodzie marki (proszę się nie śmiać "lepszy rydz niż nic") Daewoo Nubira (2002).
Co do sprzętu to:

1 TUBA BASOWO MAGNATA POWER BULL 2500 max power 400 wat

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

2. Wzmachol SOUNDWAWE 150W x 2CH

3. Radio do wyboru: Sony CDX-MP40 lub PANASONIC CQ-C1323NW
[link do oferty na Allegro wygasł]

[glow=red]4. Głośniki basowe[/glow]

Potrzebuje wszystkiego co będzie potrzebne do podłączenia tego skromnego zestawu (kable, kostki, bezpieczniki) + ewentualnie jeśli to potrzebne dodatkowe głośniki wysoko tonowe tak aby oprócz BASU słychać było inne dźwięki.
Osobiście nie będę tego podłączał, wszystko zostanie zawiezione do serwisu car-audio (chce troszeczkę zaoszczędzić na częściach)
Mile widziane linki allegro do poszczególnych części.
P.S. Proszę doradzić które radio zostawić (oba są w moim posiadaniu nie wiem które tylko wstawić)
Z góry dziękuje za odpowiedź i chęć wysłuchania. Pozdrawiam Jaca :twisted:
Jaca997
Nowicjusz

05 Cze 2008, 12:32

Jak zamierzasz to podłączyć w firmie zajmującej sie montażem car-audio to nie musisz nic kupować oni maja wszystko co będzie potrzebne do podłączenia tego co masz.

Co do radia to firma sony zapewne lepiej wypada w rankingu niż panasonic, ale to wszystko zależy od modeli radia.

Sprawdź jakie funkcje posiada dany model i na tej podstawie wybierz.

Z tego co widzę to w punkcie Głośnik Basowy znajduje sie głosnik zawierający całe pasmo czyli tonu wysokie średnie i niskie.

Mozesz zrobić zatem coś takiego te głośniki które są w pozycji głośnik basowy wstaw z tyłu w drzwi dokup średnie i wysokie tony na przód najlepiej oddzielnie, subwoofer do bagażnika.
maxidig
Początkujący

Miejscowość: Toruń
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie czekaj na pierwszy śnieg ze zmianą opon na zimowe
    Wielu kierowców odkłada na ostatnią chwilę zmianę opon na zimowe. Oznacza to, że kiedy wystąpią przymrozki albo spadnie pierwszy śnieg, bardzo łatwo o stłuczkę, a dodatkowo w warsztatach tworzą się kolejki. Podpowiadamy ...