REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
To słabo bo takie opony nie nadają się do osobówki ;/verskille napisał(a):Wcześniej miałem 205/75R16 do auta dostawczego
A jakie masz zamienniki do tego oryginalnego rozmiaru opon w instrukcji, są jakieś podane? Biorąc pod uwagę większą szerokość i profil opony który będzie najlepiej dopasowany do oryginalnego rozmiaru to powinieneś celować w 235/65R16 ale ja bym chyba został przy oryginalnym rozmiarze i kupił dobre opony bez kombinowania.verskille napisał(a):Teraz chcę kupić opony szersze, zresztą tak jak rzecze instrukcja od auta (215/70R16). Czy macie jakiś pogląd na to, gdybym włożył 215/65R16? Nie będą one za "niskie"?
Przy takim użytkowaniu auta sprawdzą ci się tylko opony typowo na asfalt.verskille napisał(a):Dodatkowo, czy macie jakieś pomysły na oponę 80-90% asfalt, reszta teren?
21mm to już sporo oczywiście decyzja należy do autora tematu. Jedyna różnica jaką odczuje to pewnie będzie większe przekłamanie prędkości na liczniku.yeti65 napisał(a):Myślę, że z tymi 215/65/16 nie powinno być problemów