Pomoc z wyborem auta rodzinnego 2+2

15 Paź 2023, 18:28

Witam wszystkich posiadam mazdę 6 gy i jestem z niej mega zadowolony ale niestety przegrałem z rudą . Poszukuję auta rodzinnego tylko w benzynie. Z wymagań
- kombi lub Van
- kwota do 20 tysi chyba że będzie coś godnego polecenia to do 30 dołożę.
- z chęcią przytulę automat ( uwielbiam)
W roku maks 15 tysięcy km robię.
Z modeli które obserwuje :
- mazda 6 II gen
- mazda 5 bajka z przesuwnymi drzwiami
- laguna 3
- podoba mi się chrysler Voyager itp. ale się obawiam kosztów eksploatacji
- skoda octavia ale nie wiem jak u niej z silnikami benzynowymi
- ford s max
Jest jeszcze jedno auto które niesamowicie mi się podoba mianowicie Hyundai Elantra wiem że koszt znacznie większy i rozmiar nie ten więc mam pytanie czy ktoś z was jeździ sedanem z rodzinką 2+2 jak z miejscem i wygodą?
Drugie pytanie o polecenie auta z ww. opisem. Dziękuję z góry i pozdrawiam.
totalporter
Nowicjusz

Prawo jazdy: 28 07 2016
Auto: Nie mam

15 Paź 2023, 19:31

Jeśli chcesz automat (który nie puści cię z torbami) to zostaje laguna albo amerykańce

totalporter napisał(a):Z modeli które obserwuje :
- mazda 6 II gen
- mazda 5 bajka z przesuwnymi drzwiami

Mało ci tej rdzy?

totalporter napisał(a):- laguna 3

Może być

totalporter napisał(a):- podoba mi się chrysler Voyager itp. ale się obawiam kosztów eksploatacji

Kosztów eksploatacji się nie bój ale kupno auta takiej wielkości to trochę przerost formy nad treścią dla 2+2

totalporter napisał(a):- skoda octavia ale nie wiem jak u niej z silnikami benzynowymi

silniki benzynowe specjalnej troski, nooooo chyba, że jesteś emerytem to 1.6/102

totalporter napisał(a):- ford s max

auto ok ale dla 4 osób w zupełności wystarczy c-max
alternatywnie zafira, corolla verso

Z kombiaków popatrz na mondeo i avensisa

totalporter napisał(a):Jest jeszcze jedno auto które niesamowicie mi się podoba mianowicie Hyundai Elantra wiem że koszt znacznie większy i rozmiar nie ten więc mam pytanie czy ktoś z was jeździ sedanem z rodzinką 2+2 jak z miejscem i wygodą?

Jeśli szukasz auta na coś więcej niż kręcenie się wokół komina to odpuść.
Są też na rynku, mało popularne w tym kraju, hyundai sonata i kia magentis
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ken Block zachwycony Audi RS Q e-tron
    Amerykański mistrz driftu Ken Block, z Mattiasem Ekströmem jako instruktorem na fotelu drugiego kierowcy, przetestował Audi RS Q e-tron z numerem startowym 224, jeżdżąc po śniegu i lodzie. Występ podczas GP Ice Race ...
    Mobilność elektryczna w BMW Group ma już 40 lat
    Pod koniec 1975 eksperymentalny pojazd zbudowany w oparciu o BMW LS oraz wyposażony w nowe akumulatory oraz nowy silnik elektryczny zaczął przynosić pierwsze rezultaty. Następnie, w roku 1980, zapoczątkowany został projekt ...