Pomocy - brak podświetlenia zegarów Audi A8

19 Lip 2008, 21:25

witam.czy ktos mi powie dlaczego w mojej adi a 8 4.2 niepodswietla zegarow i przyciskow na calej desce rozdzielczej procz komputera awaryjnych zegarka radia klimy :(
dzemek
Nowicjusz

Miejscowość: slupsk
  • 20 Lip 2008, 09:16

moze bespiecznik sprawdz
    wampir1717
    Aktywny

Miejscowość: NY

20 Lip 2008, 21:05

jeśli to nie bedzie bezpiecznik to zapewne czeka wizyta u elektryka bo mało prawdopodobne żeby spaliło sie na raz tyle żarówek podswietlenia
    chicken19
    Zaawansowany

22 Lip 2008, 21:52

w mojej astrze mialem to samo. okazało się, że jest pokretło regulujące jasność kontrolek. można je sciemnić prawie do zera. w dodatku nie miałem pojecia, ze to to pokretło, dopóki przypadkiem go nie poruszyłem. nie mam pojecia, po co sie takie cos montuje...
    pozdrowienia dla wszystkich użytkowników dróg :)
    kubik
    Początkujący

23 Lip 2008, 08:41

Takie "bajerki" są montowane po to by podczas przykładowo długiej nocnej trasy podświetlenie deski nie oślepiało cię bądź nei rozpraszało, jest to naprawdę bardzo przydatne :)
    Tablice Rejestracyjne - wpisz numer i sprawdź skąd pochodzi auto.
    Michał
    Aktywny
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
    Miejscowość: Grodzisk Mazowiecki
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Raport: Fakty i Mity rynku samochodów używanych
      Rynek samochodów używanych w Polsce od lat cieszy się ogromnym zainteresowaniem. W 2024 roku zanotował znaczące ożywienie, osiągając najwyższy poziom aktywności od 2021 i wzrost o 31% w porównaniu do 2023. Wybór ...
      Nissan Micra K14 - nowy model już w produkcji
      Kilka dni temu uruchomiono produkcję zupełnie nowego Nissana Micra i pierwsze egzemplarze już opuściły linię montażową. Końcowe kontrole potwierdziły najwyższą jakość wykończenia pojazdów. Dostawy do dealerów ...