Pomocy , jak to zarejestrować ?

22 Sie 2010, 20:30

Witam , dużo pewnie było podobnych tematów ale mój jest bardzo indiwidualny , dużo osób buduje tak zwane "kit cary" robiąc samodzielnie ramy ,
ja mam swoją rame od Citroena , silnik też , to znaczy cała rama z silnikiem , elektryka i tak dalej wszystko jest citroena tylko że jest kompletnie goły , zrobilem samodzielnie części blacharskie , pospawalem wzmocnienia , i zalozylem , chodzi o to że wygląda jak Lamborghini , ale rama i silnik pochodza od Citroena , moje pytanie brzmi , czy rejestrując to , będe miał wpisane w dowodzie "citroen" czy "SAM" ???? prosze pilnie o konkretne odpowiedzi związane z tematem ,
Paweł
pawel122134
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk

22 Sie 2010, 20:38

pawel122134 napisał(a):ja mam swoją rame od Citroena , silnik też , to znaczy cała rama z silnikiem , elektryka i tak dalej wszystko jest citroena

To gdzie tu widzisz pojazd m-ki "SAM".... :?: :?:
pawel122134 napisał(a):, moje pytanie brzmi , czy rejestrując to , będe miał wpisane w dowodzie "citroen" czy "SAM" ????

Tak jak powyzej to napisałem.Jezeli uzywasz przy takiej "zabawie"części,podzespoły od pojazdów na które została wydana homologacja to nie jest "SAM".... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

22 Sie 2010, 20:45

dlatego sie pytam , bo nie mam pojęcia w jaki sposób mam to zarejestrować , potrafi ktoś odpowiedzieć mi na to pytanie ? jak zarejestrować samochód na ramie i silniku "cytryny" a części blacharskie i cały środek jest mojej konstrukcji ,

[ Dodano: 22 Sierpień 2010, 21:48 ]
czy to będzie wpisane w dowodznie jako Citroen ? musze od nowa robić rejestracje ?

[ Dodano: 22 Sierpień 2010, 21:50 ]
czy po prostu moge jezdzic bez problemów na dowodzie od citroena ? ( rozstaw osi jest ta sama , tylko że dospawalem rurki żeby dopasowac czesci blacharskie)
Paweł
pawel122134
Nowicjusz

22 Sie 2010, 20:53

pawel122134 napisał(a):czy to będzie wpisane w dowodznie jako Citroen

Na to Ci jednoznacznie nie odpowiem....
pawel122134 napisał(a): musze od nowa robić rejestracje ?

1/ Rzeczoznawca
2/ Badanie na SKP
Inaczej nikt Ci tego nie zarejestruje.... :!: :!:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

22 Sie 2010, 21:04

dla jasności zrobilem jak ten facet na filmiku (

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

) z tego co widze to chyba z Polski , wiec jak on to zrobil ze ma go zarejestrowane ?
Paweł
pawel122134
Nowicjusz

22 Sie 2010, 21:12

pawel122134 napisał(a):dla jasności zrobilem jak ten facet na filmiku

Niestety ale filmik nie dziala.... :!: :!: :sad:
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Niebezpieczne wakacje dla dzieci na drogach
    Co trzynasta śmierć dziecka w Unii Europejskiej to skutek wypadku drogowego. W Polsce najwięcej wypadków z udziałem dzieci ma miejsce w miesiącach letnich. Najczęściej winni są dorośli. W ciągu ostatnich dziesięciu ...

22 Sie 2010, 21:22

facet ogołocił starego merca , zostawil rame i silnik , zalozyl bude od SLR Mclaren. i mial normalnie go zarejestrowanego , nie zmienial zadnych czesci mechanicznych , tylko samą blacharke , tak jak ja .

[ Dodano: 22 Sierpień 2010, 22:23 ]

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[ Dodano: 22 Sierpień 2010, 22:23 ]
teraz kliknij
Paweł
pawel122134
Nowicjusz

22 Sie 2010, 21:31

pawel122134 napisał(a):teraz kliknij

OK. Tylko paradoks polega na tym ze ani ja czy tez Ty nie wiesz jaka drogę przebył ten facio zanim to wszystko zalegalizowal.Bądz pewny ze nikt mu tego nie zarejestrował na piękne oczy.
Jezeli chcesz się dokładnie zorientowac jaka Cię czeka droga zarejestruj się na FORUM NORCOM i tam przedstaw swój problem.Jestem pewny ze uzyskasz pelną odpowiedz na swój problem....
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

22 Sie 2010, 21:33