Pomocy mam 3 modele do wyboru.

04 Lut 2009, 22:48

Po długich przemyśleniach zostały mi 3 modele samochodów,;
- Alfa Romeo 156
- Opel Vectra B (wersja irmscher)
- Mercedes C
Proszę was o odpowiedzi któe auto z tych 3 modeli byście wy wybrali.
Proszę o szybkie odpowiedzi,komentarze.
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Arkadiusz
Nowicjusz

04 Lut 2009, 22:55

Osobiście stawiał bym na Opla i Merca.
Alfy podobno często się psują.
Są śliczne i mocne ale niestety w jej przypadku coś za coś.
Kiedyś sam nosiłem się z zamiarem kupna takowej 156 2.4 JTD ale rozsądek wygrał, bo wolał bym odwiedzać warsztaty od święta lub do rutynowych działań typu paski itd... więc kupiłem VW.
Co do opla to nie najlepsze są jednostki 2.0 DTH, słyszałem że pompy siadają szybko.
A Mercedes to Mercedes.
Samo mówi za siebie, chociaż słyszałem też że komputery nawalają czy coś...
Jak będzie tzw Felerny model to Ani święty Boże nie pomoże.
stasiowski121

05 Lut 2009, 00:00

Z tego co podałeś polecam Merca i to z wiadomych powodów bo marka mówi sama za siebie :wink:
pawelec
Początkujący
Awatar użytkownika

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

05 Lut 2009, 00:51

Do jakich pieniędzy chcesz kupić ten samochód?

Ja oczywiście jako polak i jako że mam Alfę wypowiem się o Alfie. Jeśli chcesz ją kupić to polecam w tym silniku diesla - będzie idealna, odradzam natomiast w benzynie - od której zaczęły się opinie o awaryjności Alf przez bład konstrukcyjny Twin Sparka (można jeszcze pokusić się o V6).

Tylko jak będziesz kupował musisz kupić zadbany model, nie katowany, z w miarę nie dużym przebiegiem, zadbanym silnikiem i turbiną. Czyli.. jeśli chcesz kupić tą Alfę i przykładowo moja chodzi na rynku 36-38 tys. zł.. znajdziesz jakąś "okazję" za 25k zł to nie kupuj bo później włożysz w nią tak że dobijesz do 40k zł.. Alfę musisz kupić zadbaną i dbać o nią a na pewno będzie Ci służyła dobrze.

O szczegóły pytaj a jeśli chodzi o awaryjność to tak jak mówie - Twin Sparki i szczególnie Alfy 145/146, innych się ludzie nie czepiajcie i nie powtarzajcie opinii "kolega mojego znajomego miał i narzekał....".
<b>don't stop tryin'
one day you
you will flyin'
qki007
Stały forumowicz

Zdjęcia: 9
Miejscowość: Zamość

05 Lut 2009, 17:17

ja tezbym byl za alfa w idealnym stanie i malym przebiegiem to jest bardzo dobry samochod jesli sie o niego dba a jesli kupisz zniszczona to dlugo niepojezdzisz . wybor nalezy do ciebie
artek1993
Początkujący

06 Lut 2009, 09:28

Trudny wybór...Między pięknością i stylem,a zatwardziałą praktycznością i solidnością.Możliwy jest też kompromis w postaci Vectry.Przed kupnem trzeba sobie zadac jedno tylko pytanie: czego oczekuję od samochodu?
Jeśli lansowania siebie,to Alfa...
Jeśli środka lokomocji,to Vectra..
Jeśli niezawodności,to Mercedes...
pozdo
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

06 Lut 2009, 10:18

Powiem, że ja na Twoim miejscu zawęził bym okrąg tylko do dwóch marek. Opel i Mercedes. Jeżeli stać Cię na utrzymanie auta to wybierz mercedesa, a jeżeli ne chcesz już za dużo pieniędzy po kupni samochodu wydawać to kup Opla. Mianowicie same normalne wymiany typu, rozrząd, klocki, amortyzatory itp. w oplu wyjdą cię taniej a przy mercedesie wtedy tż idzie odczuć co to znaczy klasa samochodu :). Jak sie chc mieć coś solidnego to za to też się solidnie płaci. Coś za coś. Ale wybór i tak należy do Ciebie :)
bartek_remix :)
bartek_remix
Początkujący

Miejscowość: Kamionka / Kwidzyn