POMOCY !!! Próba wyłudzenia czy życiowe szczęście

08 Lut 2014, 17:24

witam, mnie tez próbuje naciągnąć na auto cwaniak oto korespondencja

Witam!

Doceniam twoje zainteresowanie!

Jestem lekarzem i ze wzgledu na prace przeprowadzilem sie do Szwecja. Mam tu nowa prace i zarabiam wiecej niz w Polsce. Przywiozlem samochód z Polski do Szwecja . Samochód zarejestrowany jest w Polsce. Mam piekny i nieskazitelny samochód dostepny do sprzedazy natychmiast. Nie przegap tej okazji! Mysle, ze to dobry interes!

Samochód jest w doskonalym stanie, bez uszkodzen, nigdy nie byl w zadnych wypadkach,zadnych rys nie ma, utrzymany byl w garazu, nigdy nie palili w samochodzie i zadnych kredytów nie brano na niego. Samochód jest w pelni oplacony.

Samochód posiada 2 kluczyki.

Wnetrze jest równiez w doskonalej kondycji.
Silnik równiez jest dobrym stanie, nie ma problemu z nim.
Samochód posiada pelna historie serwisu, takze ten samochód jest zarejestrowany w Polsce i jest to jeden z powodów, ze sprzedaje go w Polsce.
Samochód pojawi sie wraz z ubezpieczeniem równiez. Samochód ma wszystkie dokumenty.

Jezeli chcesz wiecej zdjec lub innych informacji o samochodzie, po-prostu daj mi znac w nastepnym e-mailu abyn mógl je wyslac.

PS: Czy moge miec swój adres e-mail, aby mozna bylo wyslac Ci kilka zdjec.

Pozdrawiam

.............................................................................................
[link do Tablica wygasł]
.............................................................................................
VW Golf TDI Navi

4,000 Euro

Rok produkcji: 2009
Przebieg (km): 185000
Pojemnosc silnika (cm3): 2000
Moc silnika (KM): 110
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Diesel
Typ: Hatchback
Stan: Uzywany

Wyposazenie: ABS, Autoalarm, Wspomaganie kierownicy, Centralny zamek, Klimatyzacja, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Lakier metallic, Elektryczne lusterka, Immobilizer, Komputer pokladowy, Kontrola trakcji, Nawigacja GPS

.....................................................................................................
Witam,

Samochód jest dokladnie jak nowy, nie mam nic do ukrycia. Moga Panstwo wykonac pelny przeglad techniczny po jego otrzymaniu i przekonac sie, ze w ogóle nie ma z nim problemu. Kilka tygodni temu ktos z Polski powiedzial mi, ze kupi mój samochód. Powiedzialem, ze tak jest w porzadku. Spotkamy sie w Malmö i dokonamy transakcji. Wzialem dzien wolny od pracy w Malmö i juz nastepnego dnia zaden kupujacy nie odpowiadal na moje maile ani telefony, dlatego moja oferta jest tutaj.
Szukalem najlepszego rozwiazania, aby przewiezc samochód do Polski w jak najszybszy i najbezpieczniejszy z mozliwych sposób.
Ostatnio znalazlem strone z rekomendacjami odnosnie firmy przewozowej, która dziala tu, w Szwecja i która obsluguje tego rodzaju transakcje.
Tak jest duzo lepiej, poniewaz usluga ta jest legalna. Ich system jest prosty i skuteczny: Moge przewiezc samochód na Panstwa adres w Polsce. Prosze sie nie martwic, pokrywam koszty transportu na wskazany przez Panstwa adres w Polsce. Po otrzymaniu samochodu, maja Panstwo siedem dni na dokonanie weryfikacji, i w tym czasie moga Panstwo zdecydowac, czy wola zatrzymac samochód, czy zwrócic go mnie (naprawde nie sadze, ze bedzie to konieczne). Po zakonczeniu tego siedmiodniowego okresu weryfikacji, system dokona transferu funduszy na moje konto. Przeniesienie dokumentów na Panstwa nazwisko bedzie raczej proste, poniewaz moge podpisac wszystkie formularze tutaj. Do samochodu dolaczona zostanie umowa sprzedazy. Musza Panstwo podpisac umowe sprzedazy po przetestowaniu samochodu w ciagu 7 dni.
Uwazam, ze taki system jest najlepszym dla nas rozwiazaniem, poniewaz nie placa mi Panstwo bezposrednio i jest to sposób na kontrole pieniedzy, które zostana mi przekazane wylacznie po przetransportowaniu samochodu do Panstwa i kiedy Panstwo zdecyduja sie go zatrzymac. Jesli Pan posiada pieniadze i jest Pan gotowy do zakupu, ja musze miec Pana pelne imie i nazwisko, adres pocztowy oraz numer telefonu – jak tylko je otrzymam, natychmiast rozpoczne transakcje.

Pozdrawiam
.............................................................................................................................
a temu ukradł zdjęcia-
[link do oferty na Allegro wygasł]
arek77arek
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: golf
Silnik: diesel
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1998

08 Lut 2014, 17:59

oszust podaje sie za lekarza Roberta Bodalskiego
arek77arek
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-1994
Przebieg/rok: 8tys. km
Auto: golf
Silnik: diesel
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 1998

19 Mar 2014, 00:26

Witam. Zostałam oszukana przez tą osobę, czy Pani zgłosiła sprawę na policje?
Pozdrawiam
agnieszkaag
Nowicjusz

Auto: audi a6