Pomocy... z radiem blaupunkt

27 Lut 2009, 16:51

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów
Mam takie pytanie do was czy orientujecie sie bo mam radio Blaupunkt Valencia i niestety w ostatnim czasie miałem włam do samochodu i jakis bezmózg nie potrafil naszczescie wyciagnąć całego radia (oczywiscie bez panelu bo miałem w domu) i niestety w zemscie wziął śrubokręt i przejechał po tym styku co łączy panel z radie i połamał mi te cale blaszki w tym prostokącie. I mam takie pytanie czy jest możliwość naprawy tego i ile takie coś by wynioslo???

Pozdrawiam i z góry bardzo dziękuję za pomoc
Szetland
Nowicjusz

28 Lut 2009, 02:35

jezeli sam robisz (znasz sie na lutowaniu) to kupno uszkodzonego radia na allegro i troche zabawy. A jak nie to do elektrotechnika i w 40 zl sie zmiescisz, rozkrec radio i zobacz czy to nie jest wtyk tylko. dokladniej to metalowa koncowka + kabelek. jezeli tak daj fote do dopasuje nazwe do wtycznki i w 5- 15 zl sie zmiescisz. chyba ze lutowanko zostanie.
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska

01 Mar 2009, 13:53

Dzieki za odpowiedz a mam takie pytanie bo nigdy mnie to nie interesowalo czy gdybym mój stary panel od radia dopasowal do takiego samego modelu radyjka tylko po portu bym kupił same radio bez panelu czy bedzie wszystko ok czy moze sie nie spasować???
Szetland
Nowicjusz

01 Mar 2009, 18:36

moze ale nie musi nie pasowac. Jezeli bedzie dokladnie te samo to nie ma problemu marka model numer. Jezeli inne to bedzie mogl czasem nie miec wszystkich funkcji lub je bedzie mylil
Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność - w kierowcy
szakal1990
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wielkopolska
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak Toyota nauczyła świat wydajnej produkcji
    Toyota stała się pierwszym producentem na świecie, którego roczna produkcja przekroczyła 10 milionów aut. Toyota Corolla – samochód, który zmotoryzował japońską klasę średnią – jest ...