Pomóżcie nie odpalił rano Volvo S60 2,4 D5 163KM

31 Paź 2013, 19:38

od okolo miesiaca dluzej musialem krecic przy odpalaniu a dzis rano wsiadam do auta krece i nic nie odpalilo. Za prowadzilem do mechanika posprawdzal swiece stwierdzil ze spalone kupilem nowe wydatek bagatela 500zl zalozyl i dalej kicha auto nie pali sprawdzil jedynie czy do wtryskow dochodzi paliwo to okazuje sie ze tak paliwo jest a z kolei jak krece to z wydechu nawet dymek sie nie pojawia. Co to moze byc moze ktos tak mial podobnie. Dzis wieczorem jeszcze ma przyjechac inny mechanik podpiac sie pod komputer moze cos wykarze ale mowil ze on ma program co nie do konca mu dziala nie wiem co on tam wyczyta.
Moze ktos ma specjaliste z okolic zamoscia ktory naprawde znalby sie na tym
Bardzo prosze o pomoc pozdrawiam
sly35
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 10 1997
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: volvo s60 2,4 D5 163KM
Silnik: 2,4 D5 163KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

02 Lis 2013, 15:33

Musisz o swoim aucie wiedzieć kilka podstawowych rzeczy----mianowicie,że główną przyczyną awarii silników benzynowych oraz diesli są defekty elektronicznego osprzętu,gdyż trwałość mechaniczna tych silników jest na wysokim poziomie!Poza tym szukaj tylko serwisu specjalizującego się w tej marce,to nie są łatwe auta do zdiagnozowania w nich przyczyn danej usterki.np.wystarczy tylko,że siądzie któryś z czujników np.czujnik położenia wału,i auta nie odpalisz.Mechanika szukaj w internecie,możesz drogą mailową szukać pomocy,np.Andrzej Bocian VOLVO CENTRUM Warszawa,specjalista znający te auta na wylot,może naprowadzić cię na właściwy trop,wpisz sobie Ab Car A.Bocian na Facebooku,zadaj facetowi pytanie,myślę,że odpisze,napisz,że informację o nim zdobyłeś z polecenia.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

02 Lis 2013, 20:59

dziekuje za odpowiedz problem zdiagnozowany przez tzw miareczkowanie nadmiaru paliwa na wtryskiwaczach okazuje sie jeden z wtryskiwaczy padniety. Dziekuje za pomoc moze kiedys mi sie przydadza te namiary
pozdrawiam
sly35
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 10 1997
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: volvo s60 2,4 D5 163KM
Silnik: 2,4 D5 163KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003