Pomóżcie wybrać :)

26 Sty 2010, 20:32

Auto mogę sprowadzić przed wypłata i opłacić je po wypłacie ;)
hazard
Nowicjusz

27 Sty 2010, 13:58

Za 23tys zł to możesz sobie kupić ładne E46 R4, ale sprzed 2000roku, inaczej w ogóle nie myśl o BMW. Od razu dodam, że takie BMW sprzed 2000 i tak będzie lepsze od reszty, którą bierzesz pod uwagę. Także musisz tutaj się gruntownie zastanowić, czy priorytetem jest dla Ciebie wiek auta, czy też nie.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

27 Sty 2010, 15:34

Raczej tak, teraz zastanawiam się bardzo nad Fordem Mondeo. Bardzo duży wybór w tym przedziale cenowym. Interesuje mnie najbardziej wersja hatchback, Ghia :)
hazard
Nowicjusz

27 Sty 2010, 15:37

Forda sobie odpuść, całkiem fajne auto, ale wadliwe i dość drogie w częściach.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

27 Sty 2010, 17:38

A Honda, Mazda i BMW nie są drogie w częściach ? Z tego co się orientuje, to Ford w częściach będzie najtańszy.
hazard
Nowicjusz

27 Sty 2010, 18:13

Na pewno nie, mieliśmy takiego Forda i serwis w ASO pochłaniał masakrycznie pieniądze, chyba BMW by taniej wyszło. Do tego rdzewiał i się psuł. Forda bym odrzucił z Twojego zestawienia z marszu, reszta jest dużo lepsza. Podsumowując - na BMW Cię nie stać, Audi pewnie też będzie ciężko, bo trzymają cenę podobnie jak BMW, Ford odpada, pozostaje Mazda i Honda.
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Sezon na rowery, rolki, deskorolki i hulajnogi
    W ciepłych miesiącach roku wzrasta liczba wypadków z udziałem rowerzystów. W zeszłym roku sprawcami aż 1830 z nich byli kierowcy samochodów osobowych. Zapobiec takim zdarzeniom można m.in. poprzez zachowanie ...
    XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012 - Olsztyn / relacja
    17 czerwca na lotnisku Dajtki w Olsztynie odbyła się impreza XVIII Moto-Piknik NO LIMIT 2012. Dla gości którzy jak co roku licznie odwiedzali tegoroczny Piknik przygotowano wiele atrakcji i konkursów można było ...

28 Sty 2010, 00:07

Ludzie litości kto wam naopowiadał że auta są tańsze w niemczech (mówimy o autach a nie o szrotach)
kris7777
Początkujący

Miejscowość: śląsk

28 Sty 2010, 06:04

Tańsze w rozumieniu takim, że (przykład) za granicą Hondę Accord kupisz z 2002 roku do 23 tys. Do tej sumy jest spory wybór w różnych wersjach, a na allegro do tej sumy kupisz co najwyżej auto z 2001 roku.
Wystarczy sobie sprawdzić po stronach z giełdami :)
hazard
Nowicjusz

28 Sty 2010, 10:43

Jak szukasz na stronach z giełdami u brudasów to nic dziwnego. Dobrego auta w Niemczech nikt taniej nie sprzeda jak odpowiednik w Polsce.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

28 Sty 2010, 11:20

Na twoim miejscu rozglądałbym się za Mazdą 6 oraz Hondą Accord. Co do Mazdy możesz mieć lekki problem ze znalezieniem w cenie Tobie odpowiadającej, natomiast Hondę Accord znajdziesz bez problemu. Oczywiście mówimy tu o Hondzie Accord VI. Nie wiem dokładnie jak te autka sprawują się z instalacją LPG, natomiast ogólnie są to autka godne polecenia.
Adam03
Nowicjusz

Miejscowość: stąd

28 Sty 2010, 11:46

hazard napisał(a):Tańsze w rozumieniu takim, że (przykład) za granicą Hondę Accord kupisz z 2002 roku do 23 tys. Do tej sumy jest spory wybór w różnych wersjach, a na allegro do tej sumy kupisz co najwyżej auto z 2001 roku.
Wystarczy sobie sprawdzić po stronach z giełdami

A liczysz koszt związany z wyjazdem do Niemiec, często pobytem kilkudniowym i dużo wyższymi opłatami?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

28 Sty 2010, 12:14

Tak liczę i nie wliczam ich w podana wyżej wartość. Szukam auta do maksymalnie 25 tys. zł. czyli 6250 euro.
hazard
Nowicjusz

28 Sty 2010, 18:11

Dajcie spokój już z tym sprowadzaniem. Każdy robi jak lubi może ma rodzinę w Niemczech, może darmowo przenocować itp itd więc w jego przypadku się to opłaci. Każda sytuacja jest inna, ja np. na sprowadzenie się nie zdecyduje bo nie mam teraz do tego warunków.
A co do samochodu to weź mazde 6! Bezawaryjnością bije na głowę pozostałe modele.
P.S Audi a4 też może być, ja mam i nie narzekam ale na dobre audi trzeba więcej kasy.\ ok. 30 tysięcy.
koczas
Aktywny

Miejscowość: centrum Polski

28 Sty 2010, 18:36

Zacznę szukać w pierwszej kolejności Mazdy 6 z 2003 roku. Jeśli nie znajdę nic ciekawego w tej kwocie, to pomyślę o Fordzie Mondeo z 2004 lub Hondzie Accord z 2002. Które auto znajdzie się pierwsze, te będzie lepsze :)

Pytanie tylko odnośnie instalacji gazowej. Czy któreś z w/w aut może sprawiać problemy ? Interesuje mnie V gen. instalacji.
Oczywiście wezmę pod uwagę silniki wysokoprężne, ale nie wszystkie są dobre, bo np. w Fordach silniki (podobno) są bardzo delikatne i jeśli pierwszy właściciel nie dbał o silnik, to drugiego czeka sporo pracy i niespodzianek.

Reasumując Honda i Mazda raczej mają bezawaryjne silniki, a w Fordzie jak się trafi. Z kolei Ford to nowszy rocznik i większy wybór.
hazard
Nowicjusz

01 Lut 2010, 19:38

Accord 6 średnio nadaje się do gazu. Ma silnik ze zmiennymi fazami rozrządu (z wyj. mało spotykanej wersji 1,6 - za słabej z kolei) i wymaga co jakiś czas mechanicznego ustawienia luzu na zaworach. I nie jest nadmiernie oszczędny :cool:

Ale to świetne auto, polecam.
BenZin
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk