Pompa paliwa ? Renault Clio I 1.2 benzyna

07 Lut 2012, 14:01

Jakoś 3-4 dni temu odpaliłem samochód ( renault clio I 1.2 benzyna) bez żadnego problemu i zacząłem oczyszczać go ze śniegu i szronu ( było wtedy bardzo zimno około -28), po chwili samochód zgasł i nie dało się go odpalić. Myślałem, że to wina akumulatora bo nie pamiętam kiedy go ostatnio ładowałem albo, że jest zbyt zimno aby odpalił (no bo samochodzik ma już swoje lata). Po naładowaniu akumulatora nadal nie chce odpalić. Czy to mogła zamarznąć pompa paliwa? Gdy wtedy odpalił to zassał silnik tylko to paliwo co było w przewodach? Czy jak zrobi się cieplej to odmarznie i będzie ok, czy będą jakieś problemy z uruchomieniem mojej fury ? A może jest jakaś inna przyczyna czemu nie odpala?
bruno574
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

07 Lut 2012, 14:34

może poszedł rozrusznik, świece? dużo możliwości - paliwo też może zamarznąć, najlepiej podprowadź auto do "jakiegoś" miejsca z dodatnią temperaturą... polecam mechanika:P
emilie
Początkujący

Auto: Audi Q7

11 Lut 2012, 08:46

Miałem to autko przez 7 lat,nigdy nic podobnego mnie się nie przytrafiło,zawsze odpalał bez żadnego problemu.Jeśli jednak wystąpi taka sytuacja,to ----zdejmujemy przewód wysokiego napięcia biegnący od cewki do aparatu zapłonowego,wystarczy tylko końcówkę zbliżyć do masy auta i zakręcić rozrusznikiem,jeśli rzuci iskrą to znak,że prąd jest,potem robimy to samo z przewodem biegnącym od aparatu zapłonowego do świecy.Musimy mieć pewność czego brakuje,iskry czy paliwa.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mitsubishi Colt LPG - instalacja gazowa firmy STAG
    W odpowiedzi na rosnące ceny paliw i duże zainteresowanie klientów w salonach Mitsubishi pojawił się model Colt LPG z wysokiej jakości instalacją gazową firmy STAG. Jednocześnie w ofercie jest już dostępny Colt 2012 ...