Pomysł na auto

22 Sty 2015, 12:41

Witam wszystkich.
Otóż mój samochód rozklekotał się całkowicie po 7 latach walecznej służby i nie opłaca się go naprawiać, to też zwracam się z prośbą do Was drodzy forumowicze o doradzenie jakie autko sobie sprawić. Nie musicie podawać linków do ogłoszeń.

Moje wymagania to auto musi świetnie wyprzedzać. Nie musi mieć 500 koni, ani 3s do setki. Chodzi tylko o to, by wyprzedzanie nie wiązało się z sytuacjami stresowymi. Może być diesel lub benzyna, jak benzyna to najlepiej sześciocylindrowiec. Rocznik też większej roli nie gra, ale żeby nie były jakieś lata 80-te ;)

Rocznie robie jakieś 6-8k kilometrów. Raz na 3 tygodnie dojeżdżam do pracy 40 km w dwie strony, bo jeżdżę z ekipą i co tydzień każdy swoim jeździ. Do tego zakupy na mieście. Sporadycznie trasy.

Spalanie większej roli nie gra, aczkolwiek fajnie by było jakby zmieścił się w 20l/100 km. Powyżej to mnie nie stać. No i żebym nie płacił za wymianę rozrządu lub byle pierdoły po 3k zł.

Samochód musi przypominać wielkością minimum Passata, Volvo S80 itp.
Wersje nadwozia nie grają roli(sedan, kombi itp) ale 4-ro drzwiowy.

Koszt na auto to 15k. Jak będzie coś godnego uwagi to mogę dołożyć troszkę więcej.

Kompletnie nie mam pomysłu na auto, a potrzebuję praktycznie na zaraz ;) Mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać odpowiedni samochód.

Z góry dzięki i pozdrawiam :)
Klemens
Obserwowany

Auto: Nie mam

22 Sty 2015, 13:28

Audi A6 C4 2.6, BMW serii 7, Mazda Xedos/Millenia..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Sty 2015, 13:48

Zeby jechało dobrze i było trwałe.
Honda Legend 3.5 V6
Lexus GS300 (tu lepiej wiekszy budżet)
Linki przykładowe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
lub Honda Accord Coupe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jezeli 2 drzwi dadza rade :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Sty 2015, 13:50

Rzuć okiem na Hondę Legend, Saab 9-3/9-5, MG ZS 180//Rover 75 benzynka, Lexus któryś może, Honda Accord VI.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam