Pomysł na auto

22 Sty 2015, 12:41

Witam wszystkich.
Otóż mój samochód rozklekotał się całkowicie po 7 latach walecznej służby i nie opłaca się go naprawiać, to też zwracam się z prośbą do Was drodzy forumowicze o doradzenie jakie autko sobie sprawić. Nie musicie podawać linków do ogłoszeń.

Moje wymagania to auto musi świetnie wyprzedzać. Nie musi mieć 500 koni, ani 3s do setki. Chodzi tylko o to, by wyprzedzanie nie wiązało się z sytuacjami stresowymi. Może być diesel lub benzyna, jak benzyna to najlepiej sześciocylindrowiec. Rocznik też większej roli nie gra, ale żeby nie były jakieś lata 80-te ;)

Rocznie robie jakieś 6-8k kilometrów. Raz na 3 tygodnie dojeżdżam do pracy 40 km w dwie strony, bo jeżdżę z ekipą i co tydzień każdy swoim jeździ. Do tego zakupy na mieście. Sporadycznie trasy.

Spalanie większej roli nie gra, aczkolwiek fajnie by było jakby zmieścił się w 20l/100 km. Powyżej to mnie nie stać. No i żebym nie płacił za wymianę rozrządu lub byle pierdoły po 3k zł.

Samochód musi przypominać wielkością minimum Passata, Volvo S80 itp.
Wersje nadwozia nie grają roli(sedan, kombi itp) ale 4-ro drzwiowy.

Koszt na auto to 15k. Jak będzie coś godnego uwagi to mogę dołożyć troszkę więcej.

Kompletnie nie mam pomysłu na auto, a potrzebuję praktycznie na zaraz ;) Mam nadzieję, że pomożecie mi wybrać odpowiedni samochód.

Z góry dzięki i pozdrawiam :)
Klemens
Obserwowany

Auto: Nie mam

22 Sty 2015, 13:28

Audi A6 C4 2.6, BMW serii 7, Mazda Xedos/Millenia..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

22 Sty 2015, 13:48

Zeby jechało dobrze i było trwałe.
Honda Legend 3.5 V6
Lexus GS300 (tu lepiej wiekszy budżet)
Linki przykładowe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
lub Honda Accord Coupe
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Jezeli 2 drzwi dadza rade :)
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

22 Sty 2015, 13:50

Rzuć okiem na Hondę Legend, Saab 9-3/9-5, MG ZS 180//Rover 75 benzynka, Lexus któryś może, Honda Accord VI.
Kieł
Stały forumowicz

Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Najpopularniejsze crossovery w Polsce – styczeń 2017
    W pierwszym miesiącu 2017 roku rynek nowych samochodów odnotował kolejne wzrosty. Sprzedaż na poziomie przekraczającym 41 tys. sztuk oznacza, że był to najlepszy styczeń od 10 lat. Popyt generowany jest głównie ...